Akseli Kokkonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Akseli Kokkonen
Født27. feb. 1984Rediger på Wikidata (40 år)
Oslo
BeskjeftigelseSkihopper Rediger på Wikidata
NasjonalitetFinland
Norge

Akseli Ensio «Axu» Kokkonen (født 27. februar 1984 i Oslo) er en finsk-norsk skihopper. Han representerer Stårheim IL.

Kokkonen er født i Norge, men har finske foreldre, og familien flyttet til Lahtis i Finland da han var 1 1/2 år gammel. Han debuterte for Finland i verdenscupen med en 36.-plass i Kuopio 23. november 2001. Hans beste plassering i verdenscupen er 5.-plass i Kuusamo 29. november 2003. Sammenlagt i verdenscupen ble han nummer 19 i sesongen 2003-04.

Etter skadeavbrudd og dårlige resultater ble han satt ut av landslaget, og han tok pause fra hoppingen i 2006 for å dra til Egypt og ta dykkerutdannelse. Etter at han returnerte til Finland for å gjøre militærtjeneste, tok han opp igjen skihoppingen, og hoppet noen få internasjonale renn vinteren og sommeren 2007, uten at han ble tatt inn på landslaget igjen. Dette året valgte han å flytte til Norge og bli norsk statsborger, og å satse på å bli tatt ut på det norske landslaget i stedet. Men på grunn av at det kreves to års sammenhengende botid i Norge for å bli norsk statsborger[1], måtte han vente på å få sjansen på det norske landslaget.

Sesongen 2008-09 hoppet han i norgescupen. I juni 2009 fikk han norsk statsborgerskap, og han hoppet i kontinentalcupen og Grand Prix i sommersesongen. 5. desember 2009 debuterte han i verdenscupen for Norge med 25.-plass på Lillehammer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]