Akselerert prosesseringsenhet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En akselerert prosesseringsenhet (APU) er en datamaskins prosesseringsenhet som inkluderer ekstra databehanlingskapasitet for å akselerere en eller flere typer prosesser utenfor en dataprosessor (CPU). Dette kan også omfatte en grafikkprosessor (GPU) som brukes for generell databehandling (GPGPU), et felt-programmerbart gate array (FPGA), eller lignende spesialiserte behandlingssystemer. Variasjoner over bruken av dette begrepet omfatter en markedsførings-basert variasjon i hvor APU er beskrevet som en bearbeiding enhet som integrerer en CPU og en GPU på samme dør, og dermed forbedre dataoverføringshastigheter mellom disse komponentene samtidig som den reduserer strømforbruket med opp mot 50% med dagens teknologi over tradisjonell arkitektur. APU'er kan også omfatte videobehandling og andre programspesifikke akseleratorer. Eksempler inkluderer AMD Fusion, IBM CELL, Intel HD Graphics, og NVIDIA Prosjekt Denver.

Begrepet akselerert prosesseringsenhet eller APU ble først brukt i en offentlig sammenheng med hensyn til akselerert databehandling i 2006, og før det i ulike presentasjoner og forretningsplaner som er skrevet av Joe Landman om skalerbar informatikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.