Hopp til innhold

Air Florida

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Air Florida
IATA: QHICAO: FLA
HovedflyplasserMiami internasjonale lufthavn
HovedkontorMiami-Dade County

Air Florida var et mindre amerikansk flyselskap som ble opprettet i 1971, og startet flyvningene i 1972. Selskapet hadde sin hovedbase på Miami International Airport og fløy frem til 1978 bare mellom byer i Florida, da de også utvidet til å fly mellom flere byer på den amerikanske østkysten, i tillegg til utvalgte steder i Karibien, London, Brussel, Shannon og Amsterdam.

13. januar 1982 krasjet et av selskapets fly inn i en bro i Washington D.C. like etter avgang. Flyet falt ned i Potomac-elven og tok livet av totalt 78 mennesker. Man fant senere ut at flymotorene hadde frosset pga. snø like etter at flyet tok av. Den kjente radioverten Howard Stern ble dårlig likt etter denne hendelsen; dagen etter ulykken ringte han Air Florida og spurte om hva prisen for en énveisbillett fra flyplassen til broen var.

Air Florida prøvde flere ganger å kjøpe opp Western Airlines tidlig på 1980-tallet i et forsøk på å øke markedspotensialet vest i USA, i tillegg til å starte flyvninger til Mexico og Canada. Forhandlingene med Western Airlines, som senere ble kjøpt opp av Delta Air Lines, førte imidlertid ikke frem, og 3. juli 1984 ble selskapet slått konkurs.