Aftershock (film, 1990)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Aftershock
Generell informasjon
GenreAlternativ virkelighetsfilm
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA
Lengde91 min.[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiFrank Harris[2] Rediger dette på Wikidata
ManusMichael Standing Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJames Lew Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)7. april 1990[3]
Eksterne lenker

Aftershock er en amerikansk film fra 1990, regissert av Frank Harris.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter en hendelse som ikke blir nærmere forklart i filmen) begynner handlingen i et futuristisk samfunn, i en post-apokalyptisk verden. Samfunnet er fascistisk, og alle innbyggerne har en strekkode tatovert på kroppen. De har ikke lenger muligheten til å kritisere lederne sine åpent. En radio-vert kalt "Big Sister" støtter fascistenes innsats, mens paramilitære grupper patruljerer over hele byen. En gruppe opprørere, ledet av oberst Slater, forsøker å få slutt på denne fascistiske kontrollen. Willie (spilt av Jay Roberts, Jr.) og Danny (spilt av Chuck Jeffries) er to av dem som blir anklaget for å være bråkmakere, og sitter derfor i fengsel. Et romvesen, Sabrina, som har observert planeten og dette styresettet, bestemmer seg for å besøke jorden.

Men romvesenet involverer seg uten å være klar over det i konflikten mellom opprørerne og fascistene. Sabrina blir tatt til fange av sikkerhetsstyrkene, og blir avhørt av Oliver Quinn (spilt av John Saxon) som er lederen for de paramilitære styrkene. Ettersom Sabrina ikke helt forstår engelsk, er hun ikke i stand til å svare på noen av Quinns spørsmål. Sabrina ender til slutt i fengsel hvor det allerede sitter flere andre opprørerne, inkludert Willie og Danny. Sabrina forklarer, på gebrokkent engelsk, at hennes folk oppdaget en NASA-sonde og feiltolket dataene fra sonden som at Jorden har et idealistisk samfunn.

Sabrina hadde reist til jorden, i håp om å finne metoder for å forbedre romvesenenes eget samfunn på. Sabrina, Willie og Danny bryter seg ut av fengselet, og reiser til opprørerens hovedkvarter. Men Quinn planlegger et angrep på denne opprørsbasen. Sabrina blir tatt til fange av en dusørjeger (spilt av Chris De Rose) som gir henne til Quinn. Sabrina stikker av igjen, og kommer seg tilbake til sin egen planet - samtidig som opprørerne iscenesetter et angrep på de fascistiske styrkene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt0098996, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  2. ^ Freebase-data fra Google, Google, Wikidata Q15241312, https://developers.google.com/freebase/ 
  3. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ «Aftershock (1990)» (engelsk). Besøkt 22. juni 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]