Afghanistan International Bank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Afghanistan International Bank
AIB BANK Logo.svg
AfMoney-Kabul-CON-MPaisaInStore-0009-2.jpg
Etablert2004
Hovedkontor KabulRediger på Wikidata
LandAfghanistan
Nettsted Offisielt nettsted

Afghanistan International Bank (AIB) er en lokal forretningsbank i Afghanistan med hovedsete i Kabul. Banken har syv avdelingskontorer i de største byene i landet. AIB har internasjonale aksjonærer, to afghanske næringsgrupper, en afghansk/amerikansk næringsgruppe og Den asiatiske utviklingsbanken. AIB åpnet i 2004 og er en av de første bankene som har blitt grunnlagt i landet i løpet av de siste 23 årene. Banken opererer fra AIB House, som ligger i Wazir Akbar Khan-distriktet i Kabul by.

AIB driver hovedsakelig grossist- og banktjenester i samarbeid med blant andre multilaterale organisasjoner, FN-enheter, ikke-statlige organisasjoner, ambassader, utenlandske militære styrker, afghanske statlige institusjoner samt utenlandske og innenlandske selskaper for å fungere som deres kunder. Banken har sine avdelinger i Mazar-e Sharif, Herat, Kandahar, Jalalabad og Kabul by.

Afghanistan International Bank ble til å begynne med kapitalisert til en verdi på 10 millioner amerikanske dollar, som nå har økt til 80 millioner amerikanske dollar. Banken forsøker å bli en modellbank i Afghanistan, og ble grunnlagt og drives i samsvar med beste internasjonale praksis. AIB utviklet seg raskt til en fullt operativ forretningsbank og tilbyr i dag et bredt spekter av produkter og tjenester, inkludert tilgang til minibanker og nettbank for lokale og utenlandske kunder. Banken tilbyr finans- og handelstjenester, betalingstransaksjoner samt å ta innskudd fra små og mellomstore bedrifter. AIB tilbyr også låneprodukter for både utenlandske selskaper og lokale små og mellomstore bedrifter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]