Adriano Tilgher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Adriano Tilgher
Født1. oktober 1947 (70 år)
Taranto
Beskjeftigelse Politiker
NasjonalitetItalia

Adriano Tilgher (født 1. oktober 1947 i Taranto, Italia) er en italiensk politiker fra ytterste politiske høyre ving. Tilgher begynte sin politiske karriere som medlem av den italienske sosiale bevegelse, men i sin ungdom var han også knyttet til flere ekstremistgrupper som f. eks. National Vanguard.

Han ble arrestert i 1982 og satt i fengsel frem til 1987 da han var med på å grunnlegge det fascistiske politiske partiet Lega Nazionalpopolare, som senere skiftet navn til Alternativa Nazional Popolare. Begge disse bevegelsene viste seg å være kortvarige prosjekter som manglet omfattende støtte blant de brede massene av den italienske befolkningen.

Etter å ha gitt opp ideen å lede sin egen bevegelse ble han med i den radikale politiske bevegelsen Fiamma Tricolore (en splint-gruppe i den nylig konstituerte National Alliance) i 1996. Han ble imidlertid utvist fra Fiamma Tricolore i 1997 for sin kritikk av ledelsen i Pino Rauti og i september samme år satte han opp sitt eget parti som han kalte Fronte Nazionale.

Dette partiet er nå kjent under navnet Fronte Sociale Nazionale som Adriano Tilgher fortsatt er leder i. Selv om Tilgher fremdeles er leder så er han underlagt Alessandra Mussolini og hans Alternativa Sociale-koalisjon.