Adolf Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Adolf Sørensen
Født21. aug. 1904[1]Rediger på Wikidata
Antwerpen
Død28. nov. 1975[1]Rediger på Wikidata (71 år)
Arendal
BeskjeftigelseLærer Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Adolf Sørensen (født 21.8.1904 i Antwerpen- død Arendal 1975) var en norsk zoolog. Han var sønn av skipshandler Emil Sørensen og Sofie Albrechtson.

Tidligere og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Sørensen ble født i Belgia. Han var sønn av norske foreldre og familien flyttet senere til Norge, hvor de bosatte seg i Arendal. Adolf Sørensen tok eksamen artium 1923. Matematisk-naturvidenskapelig embedseksamen 1930. Hovedfag zoologi. Hovedfagsoppgave het: "Skjelldannelse hos torskefisk". Han jobbet som vitenskapelig assistent ved Flødevigen utklekningsanstalt i to år.

Bratvaag-ekspedisjon[rediger | rediger kilde]

I 1930 deltok han som forsker på Bratvaag-ekspedisjonen til Franz Josef land med selfangeren MS Bratvaag for å drive fangst og forskning. Ekspedisjonen er mest kjent for at de kom over restene etter den svenske polarforskeren S.A. Andreès Nordpolekspedisjon på Kvitøya.[2]

Lektor[rediger | rediger kilde]

I 1931 ble han ansatt som lektor ved Trondheim kommunale middelskole,senere Gerhard Schønings skole. Sørensen flyttet tilbake til Arendal i 1935 hvor han arbeidet som lektor.

Arkiv[rediger | rediger kilde]

En fotosamling etter Adolf Sørensen befinner seg ved KUBEN i Arendal. Arkivet består av 53 glassdias i 6x6 med motiv fra Bratvaag ekspedisjon til Kvitøya og Franz Josefs Land i 1930.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Digitalarkivet, www.digitalarkivet.no, besøkt 3. juni 2021[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Bratvaag-ekspedisjonen oppdaget Kvitøyas hemmlighet, Avtrykk.no, 25.08.2020

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]