Adjutant General’s Corps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Adjutant General's Corps (AGC) er en våpenart i British Army med ansvar for administrasjon. AGC ble dannet 6. april 1992 gjennom en sammenslåing av flere ulike våpenarter:[1]

Struktur[rediger | rediger kilde]

AGC er inndelt i fire avsnitt:

Staff & Personnel Support Branch[rediger | rediger kilde]

Staff & Personnel Support (SPS) Branch er det største avsnittet i AGC og består av stabs- og personaltjenester som HR, økonomi, bokholderi og IKT-støtte til British Army, i fredstid og under operasjoner. Mannskapene i SPS tjenestegjør sammen med, og administrerer, alle avdelingene i British Army. Avsnittet sørger også for kontorstøtte til hovedkvarterer på alle nivåer inkludert diverse seksjoner i forsvarsdepartement i Whitehall og Permanent Joint Headquarters (PJHQ) ved Northwood Headquarters sammen med kolleger i Royal Navy og Royal Air Force.

Gurkha Staff and Personnel Support Company[rediger | rediger kilde]

I 2011 ble gurkha-kontorister og administrativt støttepersonell, som hadde tilhørt Royal Gurkha Rifles, samlet i én enkelt avdeling ved navn Gurkha Staff and Personnel Support Company (GSPS Coy). I samsvar med tradisjonene fra Queen's Gurkha Engineers, Queen's Gurkha Signals og Queen's Own Gurkha Logistic Regiment har GSPS Coy et beretmerke som kombinerer elementer fra både våpenarten (AGC) og Brigade of Gurkhas, der den inngår ved siden av alle andre gurkhaavdelinger i British Army.[2]

Provost Branch[rediger | rediger kilde]

Provost (AGC Pro) Branch forente to tjenestefelter som, til tross for at de ikke lenger er selvstendige våpenarter, har beholdt sine identiteter og beretmerker. Royal Military Police (RMP) er British Armys militærpoliti, mens Military Provost Staff (MPS) sørger for vakthold i militære fengsler. Den nyere tjenesten Military Provost Guard Service (MPGS) er også del av dette avsnittet.

Educational Training and Services Branch[rediger | rediger kilde]

Educational Training and Services (ETS) Branch har oppgavene til det tidligere Royal Army Educational Corps, og består utelukkende av offiserer som driver med undervisning og opplæring av mannskaper.

Army Legal Services[rediger | rediger kilde]

Army Legal Services (ALS) sørger for juridiske tjenester til alle nivåer i British Army. Avsnittet har beholdt beretmerket til det tidligere selvstendige auditørkorpset Army Legal Corps. ALS-personell er alle jurister og offiserer i British Army.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata