Adaptiv nettside

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En adaptiv nettside (engelsk: Adaptive Web Design forkortelse AWD) er en metode brukt innenfor webdesign for at nettsiden skal kunne være tilpasset forskjellige skjermstørrelser. Adaptive nettsider har flere forhåndslagede layouts, hvorav en layout blir valgt når enhetens skjermstørrelse er detektert. Riktig layout på adaptive nettsider bestemmes på serversiden, og presenteres deretter på enheten.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det engelske begrepet ble først brukt av Aaron Gustafson, og blir i hans bok "Adaptive Web Design: Crafting Rich Experiences with Progressive Enhancement" brukt sammen med progressive forbedringer for å beskrive hvordan en nettside skal bygges opp for at nettsiden skal være tilgjengelig for brukeren på brukerens valgte enhet. Hans tanke er at vi alle har "spesielle behov" på forskjellige tidspunkt og i forskjellige sammenhenger[1], og at adaptive nettsider gir en mobilbruker den beste opplevelsen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gustafson, Aaron (2011). «1». Adaptive Web Design: Crafting Rich Experiences with Progressive Enhancement. New Riders.