Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Abraham Lincoln: Vampire Hunter
Generell informasjon
SjangerAction
Eventyr
Skrekk
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTimur Bekmambetov
ProdusentTimur Bekmambetov
Tim Burton
Jim Lernley
ManusforfatterSeth Grahame-Smith
basert på roman av Grahame-Smith
MusikkHenry Jackman
SjeffotografCaleb Deschanel
KlippWilliam Hoy
Foran kamera
MedvirkendeBenjamin Walker
Dominic Cooper
Anthony Mackie
Mary Elizabeth Winstead
Rufus Sewell
Marton Csokas
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Abraham Lincoln: Vampire Hunter er en amerikansk action- og eventyrfilm fra 2012. Filmen er regissert av Timur Bekmambetov, skrevet av Seth Grahame-Smith, produsert av Tim Burton og Bekmambetov, og har Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie og Mary Elizabeth Winstead i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er basert på Grahame-Smiths egen roman med samme navn. Den er bygget rundt en oppdiktet historie sentrert rundt den virkelige Abraham Lincoln (den 16. presidenten av USA) og hans hemmelige identitet som vampyrjeger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Abraham Lincoln (Benjamin Walker) har opplevd det grusomste mareritt noe barn kan oppleve: han ble vitne til at hans egen mor ble drept. Ni år senere bærer han fremdeles på alt hatet til hans mors morder, Jack Barts (Marton Csokas), som han prøver å drepe, men mislykkes totalt - Barts er nemlig en vampyr, og Abraham har ingen sjanse til å overvinne ham. Han blir reddet av en mystisk mann ved navn Henry Sturgess (Dominic Cooper).

Det viser seg at Sturgess er en vampyrjeger som lever og ånder for å holde verden trygg for vampyrer. Abraham insisterer på å trenes opp av Sturgess for å en dag kunne ta knekken på Barts. Sturgess er streng på to ting. Én: Abraham skal ikke bli vampyrjeger kun for hevnens skyld, men for samfunnets beste. To: Han skal ikke menge seg med familie og venner, for deres eget beste.

Men når Abraham møter vakre Mary Todd (Mary Elizabeth Winstead) og møter igjen sin barndomsvenn Will Johnson (Anthony Mackie), bestemmer Abraham seg for at det er verdt risikoen å holde på den store hemmeligheten: at han er politiker om dagen og vampyrjeger om natten.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]