AbiWord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
AbiWord
AbiWord.svg
Abiword-nast.jpg
AbiWord 2.4 i Ubuntu.
Nyeste versjon3.0.1[1]
Plattform3.0.1[1]
Operativsystemmultiplattform
Skrevet iC++
LisensGPL 2.0+[2][3]
Nettstedwww.abisource.com/

AbiWord er et tekstbehandlingsprogram som faller inn under betegnelsen «åpen programvare», det vil si lisensiert under GNU General Public License. Navnet AbiWord kommer fra det spanske ordet abierto, som betyr «åpen», og det engelske ordet word, som betyr «ord». Programmet kjører under Linux, Mac OS X, Microsoft Windows, ReactOS, BeOS, AmigaOS 4.0 (gjennom Cygnix X11 motoren) og andre operativsystemer.

AbiWord ble opprinnelig grunnlagt av SourceGear Corporation som den første delen av AbiSuite. Dette var en del av et prosjekt som gikk ut på å lage en fullstendig kontorpakke som skulle være åpen programvare, men etterhvert kom SourceGear på kommersielle tanker, og i dag er AbiWord et prosjekt som drives av en frivillig gruppe med utviklere.

I prosjektet One laptop per child på MIT blir AbiWord brukt som standart tekstbehandlingsprogram på 100-dollars-datamaskinene. I en planlagt samproduksjon på 100–200 millioner laptoper vil dette programmet bli brukt av barn i utviklingsland.

Når du forsøker å laste ned AbiWord fra nettsiden deres får du beskjed om at programmet ikke er tilgjengelig lenger.

Filformater[rediger | rediger kilde]

AbiWord kan importere og eksportere flere formater. HTML, Microsoft Word (DOC), Office Open XML (DOCX).

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Crystal Clear app tux.pngDenne linuxrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.