Abdurahman Alamoudi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Abdurahman Alamoudi eller Abdul Rahman Al-Amoudi er grunnleggeren av det amerikanske muslimske rådet, og som ble dømt for anklager om økonomisk kriminalitet og konspirasjon i 2004. Noe som resulterte i en dom på 23 år i fengsel.

Al-Amoudi ble født i Jemen, og senere emigrerte han til USA der han grunnla American Muslim Council, en islamsk gruppe som drev med lobbyvirksomhet for å argumentere på vegne av muslimer i USA. Organisasjonen ble dannet i 1990. Rådets hovedmål var å informere og påvirke både republikanere og demokrater i Senatet og Kongressen.

Fram til 1998 var Al-Amoudi involvert i valget av muslimer som prester det amerikanske militæret. Han fungerte også som konsulent for Pentagon gjennom 1990-tallet. Al-Amoudi fungerte som en islamsk rådgiver for president Bill Clinton og han samlet penger både for det republikanske og demokratiske partiet. Al-Amoudi ble tildelt amerikansk statsborgerskap i 1996.

Al-Amoudi og mange andre muslimske ledere hadde et møte med den daværende presidentkandidaten George W. Bush i Austin, Texas i juli 2000, der de tilbød ham støtte under valget i bytte mot at Bush opphevet visse anti-terrorist lover. Han har flere ganger uttrykt sin støtte til palestinske organisasjoner som Hamas og Hizbollah.

I 2004 sa han seg skyldig i anklager om ulovlige økonomiske transaksjoner med den libyske regjeringen, ulovlig anskaffelse av statsborgerskap samt for hans rolle i en libysk konspirasjon som planla å myrde daværende kronprins Abdullah av Saudi-Arabia. Han ble dømt til 23 år i fengsel i oktober 2004. Al-Amoudi ble i en rapport av Newsweek-journalistene Mark Hosenball og Michael Isikoff, beskrevet som en ekspert i kunsten å bedra.