Abby Elliott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Abby Elliot
Født16. juni 1987 (32 år)
USA Wilton, Connecticut, USA
Far Chris Elliott
Utdannet ved Marymount Manhattan College
Beskjeftigelse Skuespiller og komiker
Nasjonalitet USA
Aktive år2006-
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Abby Elliott (født 16. juni 1987 i Wilton i Connecticut) er en amerikansk skuespiller og komiker, som er mest kjent fra tv-programserien Saturday Night Live. Hun er den yngste kvinnen som noen gang har fått jobb i Saturday Night Live. Hun er også den første, og hittil den eneste, av ansatte i Saturday Night Live-staben som har en forelder som også har arbeidet i staben. Hennes far Chris Elliott arbeidet i Saturday Night Live sesongen 19941995.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Abby er datter av komikeren og skuespilleren Chris Elliott og hans kone Paula Niedert Elliott, som møttes da de begge jobbet hos Late Night with David Letterman. Chris jobbet som tekstforfatter og skuespiller, mens Paula jobbet som «talent booker» for programmet. I et intervju med David Letterman den 17. februar 2010 fortalte Abby at hun ble unnfanget i Los Angeles etter at faren hennes var med på å vinne en Emmy-pris i kategorien «Outstanding Writing in a Variety or Music Program» for Late Night with David Letterman. Den 17. juni 1987 annonserte David Letterman i programmet Late Night with David Letterman at to av programmets medarbeidere, Chris Elliott og hans kone Paula Niedert Elliott, hadde fått datteren Abby dagen før.

Abby har også en søster som heter Bridey.

Abbys bestefar er Bob Elliott, best kjent fra komikerduoen Bob and Ray. Også han har deltatt i Saturday Night Live flere ganger.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Film[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]