AKB48

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
AKB48
[[Fil:
AKB48 members at the J!-ENT LIVE(cropped)
||frameless]]
AKB48 opptrer med sangen "Iiwake Maybe"
OpphavJapan Japan
Periode2005—d.d.
SjangerJ-pop, pop
PlateselskapAKS
DefSTAR Records
You, Be Cool!/King Records
Nettstedakb48.co.jp
youtube.com/AKB48
Medlemmer
Team A
Team K
Team B
Team 4
Team 8
Kenkyusei

Bildet av skiltet som henger inngangen til AKB48 sitt teater i Akihabara,Tokyo

AKB48 er en japansk jentegruppe (en idolgruppe). Gruppen ble dannet av musikkprodusent Yasushi Akimoto i 2005.[1][2][3] Siden da har det blitt 3 album og 48 singler. Hver mai/juni avholdes Senbatsu Sosenkyou hvor fans stemmer på sitt favoritt medlem. De som er i topp 18 får være med i den nye singlen som slippes om sommeren. I tillegg er de medlemmene blant topp 7 omtalt som Kami seven og får ekstra muligheter til å være på tv/radio/og så videre i løpet av året.

Historie[rediger | rediger kilde]

AKB48 ble opprettet i 2005 av Akimoto Yasushi. Gruppen debuterte i 2005. Den første singelen heter «Sakura no hanabiratachi». gruppen har et eget teater i Akihabara,Tokyo hvor de har forestillinger daglig. AKB står for Akihabara. Konseptet til AKB48 er idoler du kan møte. Noe som var unikt for gruppen var at når man kjøpte en cd eller så på en opptreden i teateret fikk man mulighet til å hilse på medlemmene ansikt til ansikt. AKB48 har fortsatt med å ha håndhilse eventer hvor fans kan komme å hilse på sitt favoritt medlem og ta et bilde sammen. I begynnelsen til gruppen slet de med å få tilskuere i teateret, men etter at singelen «Aitakatta» kom ut ble de fort kjent. Gruppens originale senter anses å være Atsuko Maeda selv om det var Minami Takahashi som var senter i «Sakura no Hanabiratachi». Den første generasjonen av AKB48 besto av 21 medlemmer hvor nå bare Minami Minegishi er aktiv. I 2008 ble den første søstergruppen til AKB48 opprettet i Sakae og heter SKE48. Den første singelen som inkluderte et SKE48 medlem som senter var Jurina Matsui i «Oogoe Diamond». I 2014 ble to medlemmer og en ansatt av gruppen angrepet under et håndhilse event av en mann med skarpe gjenstanderh Mannen ble arrestert og de som ble angrepet fikk mindre skader.dd. I 2012 opprettet Akimoto Yasushi en rivalgruppe til AKB48 som ble kalt Nogizaka46. AKB48 har i dag(03.05.17) 16 generasjoner, den 16.generasjonen debuterte i 2017.

Søstergrupper[rediger | rediger kilde]

Rivaler[rediger | rediger kilde]

Nogizaka46

Keyakizaka46

Senbatsu Sosenkyo[4][rediger | rediger kilde]

Senbatsu Sosenkyo er også kjent blant fans og medlemmer som SSK eller general election. Dette er et årlig hendelse hvor medlemmene som får være i den neste singelen blir stemt fram av fans. Selve valg resultatet annonseres etter en kort konsert hvor alle teamene og gruppene introduseres. For å kunne være med i SSK må man være medlem av en 48gruppe i Japan eller medlem at Team Kaigai(japanske medlemmer i utlandet). De som stiller til valget har egne valgplakater og en kort appellvideo på gruppens youtubekanal. SSK blir sendt direkte på japansk tv, konserten begynner gjerne rundt kl.15:00 japansk tid og er ferdig rundt 23:00 japansk tid. Det ligger mye prestisje i å få en høy plassering i valget, siden man da har en bedre sjanse til å få være med i andre singler.

Vinnere av SSK[rediger | rediger kilde]

 • Atsuko Maeda, ble senter i singelen «Iiwake Maybe»
 • Oshima Yuko ble senter i singelen «Heavy rotation»
 • Atsuko Maeda ble senter i singelen «Flying get»
 • Oshima Yuko ble senter i singelen «Gingham check»
 • Rino Sashihara ble senter i singelen «Koi suru fortune cookie»
 • Mayu Watanabe ble senter i «Kokoro no placard»
 • Rino Sashihara ble senter i «Halloween night»
 • Rino Sashihara ble senter i «Love trip/shiawase wo wakenasai», dette var første gangen noen vant SSK to ganger på rad
 • RIno Sashihara ble senter i «#Sukinanda», dette er første gangen noen har vunnet SSK tre år på rad

Janken taikai[rediger | rediger kilde]

Janken taikai er en årlig tv hendelse hvor alle medlemmer kan delta i en stein, saks, papir konkurranse. For å kunne være med i den tv sendte delen av konkurransen har alle gruppene en kvalifikasjonsrunde som avgjør hvem som går til del finalene. Det er tradisjon at de som kommer til del finalene kler seg i kostyme og er i karakter under selve konkurransen. Premien for å vinne er en solodebut hvor vinneren får slippe en egen singel. Om man allerede har hatt en solodebut får man en egen solokonsert. Det er også noen år hvor vinneren får være senter i en singel og de som ble topp 7–18 får være med i singelen. I 2017 utgaven av Janken Taikai ble det mulig for medlemmene å delta som en gruppe(alt fra solo gruppe til 16 personer i en gruppe)[5].

Vinnere av Janken taikai[rediger | rediger kilde]

 • Mayumi Uchida ble senter i singelen «Chance no Juban»
 • Mariko Shinoda ble senter i singelen «Ue kara Mariko»
 • Haruka Shimazaki ble senter i singelen «Eien Pressure»
 • Jurina Matsui ble senter i singelen «Kimi no hohoemi wo yume ni miru»
 • Miyuki Watanabe vant en solodebut
 • Nana Fujita vant en solodebut
 • Miku Tanabe ble senter i en ny unit(liten gruppe medlemmer som slipper egne singler og opptrer i konserter)
 • Fairy W!nk(Hirona Unjo og Misaki Aramaki) en duo fra HKT48 vant en solodebut

Arrangementer hvor fans kan møte idolene[rediger | rediger kilde]

Arrengementer der fansen håndhilser på idolene er til for at fansen og idoler kan møtes ansikt til ansikt. Dette arrangementet er viktig for 48-gruppene sin filosofi "Idoler man kan møte". Etter at en ny singel eller et nytt album blir sluppet, får man en billett med cd-en til et slikt arrangement, som regel i en stor by, i regionen man kjøpte cd-en i. Har man mange billetter kan man møte flere av idolene og får lengre tid med hver enkelt. Enkelte ganger vil det være mulig å få ta et bilde med idolet du ønsker å møte, men dette varierer fra gang til gang. De finnes to typer slike arrangementer, zenkoku og kobetsu.

Zenkoku[rediger | rediger kilde]

Zenkoku er når omtrent 20 medlemmer av en 48-gruppe er i en stor by, og de står inndelt i rader og man velger en rad hvor man håndhilser på alle i den raden. Det er også en minikonsert ved denne type arrangementer.

Kobetsu[rediger | rediger kilde]

Kobetsu er når man har kjøpt en singel eller et album og fått en billett. En billett gir deg ti sekunder med medlemmet du velger, så flere billetter betyr lengre tid med ditt valgt idol. Alle medlemmene i 48-gruppene deltar på kobetsu-arrangementer. I løpet av Kobetsu er det ofte en scene hvor enkelt medlemmer eller en liten gruppe med medlemmer har et lite møte med fansen og finner på forskjellige om aktiviteter på scenen, for eksempel stand up eller utfordringer.

Sport festivalen[rediger | rediger kilde]

Hvert år på slutten av sommeren har 48 gruppene en sportsfestival. Hver enkelt team i alle de japanske 48gruppene stiller med et lag. Lagene konkurrerer i blant annet staffer, basketball og hoppetau samlet. Premien varierer fra år til år, Team 8 som vant sist fikk ha en konsert i Okinawa(kjent ferie område).

AKB0048[6][rediger | rediger kilde]

AKB0048 er en animasjonserie hvor nesten alle stemmeskuespillerene i serien er medlemmer av 48gruppen[7]. Serien varte i to sesonger[8]. Alle medlemmene til AKB eller en av søstergruppene som var med i serien dannet en Unit kalt NO NAME som opptrådtee med egne original sanger laget for serien og andre sanger fra AKB48[9] . I dag er NO NAME oppløst siden mange av medlemmene har sluttet. Serien handler om i en framtid hvor flere planter er befolket er underholdning forbudt eller under restriksjoner fra DES. AKB0048 er en idol gruppe som reiser rundt og holder konserter for å spre glede og håp til galaksen. De kjemper mot DES båd med sang og med våpen. Serien er fokusert på en gruppe jenter som blir med i AKB0048 og finner ut at for å bli et medlem av gruppen kreves mer enn å kunne synge og danse[10]. AKB0048 består av generasjoner og etterfølgere. Medlemmer blir tatt opp i en generasjon om de består auditionen sin(jentene i serien er en del av den 75.generasjonen) og for å bli et fullverdig medlem må man bli en etterfølger. En etterfølger er en som bærer ånden til et originalt 0048 medlem i sjelen sin og man tar på seg navnet til den man etterfølger for eksempel «Maeda Atsuko den 12»[11].

AKB48 sin logo

Request Hour[rediger | rediger kilde]

Request hour er en konsert hvor fans har stemt på sine favoritt sanger fra AKB48. Konserten er delt inn i to dager og det telles ned fra topp 100 til nr 1. Alle sanger som er enten på en av cd-ene, opptrådt på en konsert eller i teateret er det mulig å stemme på. Man kan ikke stemme på enkelt medlemmer man vil skal opptre med sangene, men om man stemmer på en sang fra for eksempel Team A, så er det Team A som opptrer med sangen under konserten.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

År Tittel Notater Listeplassering Salg
(Oricon)
Oricon
Weekly
Singles
Chart
[12]
Billboard
JAPAN

Hot
100
[13]
RIAJ
Digital
Track
Chart
[14]
2006 1 «Sakura no Hanabiratachi» Utgitt uavhengig 10 46 000
2 «Skirt, Hirari» 13 21 000
1 «Aitakatta» Debut singel hos DefSTAR Records 12 32* 51 000
2007 2 «Seifuku ga Jama o Suru» 7 22 000
3 «Keibetsu Shiteita Aijō» 8 23 000
4 «BINGO!» 6 26 000
5 «Boku no Taiyō» 6 29 000
6 «Yūhi o Miteiru ka?» 10 18 000
2008 7 «Romance, Irane» 6 22 23 000
8 «Sakura no Hanabiratachi 2008» 10 26 25 000
9 «Baby! Baby! Baby!» Digital singel
10 «Ōgoe Diamond» Første singel hos King Records 3 13 51* 97 000
2009 11 «Jūnen Zakura» 3 13 125 000
12 «Namida Surprise!» 2 5 28 169 000
13 «Iiwake Maybe» 2 2 11 145 000
14 «RIVER» 1 2 17 260 000
2010 15 «Sakura no Shiori» 1 1 15 405 000
16 «Ponytail to Shushu» («Ponytail to Chouchou») 1 1 4 726 000
17 «Heavy Rotation» 1 1 1 827 000
18 «Beginner» 1 1 2 1 032 000
19 «Chance no Junban» 1 1 12 693 000
2011 20 «Sakura no Ki ni Narō» 1 1 3 1 079 000
«Dareka no Tame ni ~What can I do for someone?~» Digital singel 17 2
21 «Everyday, Katyusha» 1 1 1 1 600 000
22 «Flying Get» 1 1 1 1 616 000
23 «Kaze wa Fuiteiru» 1 1 1 1 455 000
24 «Ue kara Mariko» 1 1 3 1 300 000
2012 25 «GIVE ME FIVE!» 1 1 1 1 455 000
26 «Manatsu no Sounds good»
27 «Gingam Check»
28 «UZA»
29 «Eien Pressure»
201 30 «So long»
31 «Sayonara crawl»
32 «Koi suru fortune cookie»
33 «Heart ereki»
34 «Kimi no hohoemi wo yume ni miru»
2014 35 «Mae shika mukanee»
36 «Labrador retriver»
37 «Kokoro no placard»
38 «Kibouteki refrain»
2015 39 «Green flash»
40 "Bokutatchi wa tatakawanai
41 «Halloween night»
42 «Kuchibiru ni Be My Baby»
2016 43 «kimi wa melody»
44 «Tsubasa wa iranai»
45 «Love trip/Shiawase wo wakenasai»
46 «High tension»
2017 47 «Shoot sign»
48 «Negaigoto no mochimogusare»
49 «#Sukinanda»

*i 2010

Album[rediger | rediger kilde]

År Album detaljer Listeplassering Salg
(Oricon)
Oricon
Weekly
Albums
Chart
[15]
2008 1 Set List ~Greatest Songs 2006–2007~ (SET LIST~グレイテストソングス 2006-2007~)

 • Utgitt: 1. november 2008
 • Plateselskap: DefSTAR Records (DFCL-1431, DFCL-1429/30)

29 54 000
2010 2 Kamikyokutachi (神曲たち)

 • Utgitt: 7. april 2010
 • Plateselskap: King Records (KIZC-65/6, NKCD-6512/3)

1 523 000
2010 Set List ~Greatest Songs~ Kanzenban (SET LIST~グレイテストソングス~完全盤)
 • Utgitt: 14. juli 2010
 • Plateselskap: DefSTAR Records (DFCL-1653)

2 152 000
2011 3 Koko ni Ita Koto (ここにいたこと)

 • Utgitt: 8. juni 2011
 • Plateselskap: King Records (KIZC-117/8, KIZC-90117, NKCD-6546)

1 750 000+

Videografi[rediger | rediger kilde]

Musikkvideoer[rediger | rediger kilde]

Single Band Tittel Offisiell
YouTube-
kanal
10 «Ōgoe Diamond» AKB48 «Ōgoe Diamond» video
11 «10nen Sakura» AKB48 «10nen Zakura» video
12 «Namida Surprise!» AKB48 «Namida Surprise!» video
13 «Iiwake Maybe» AKB48 «Iiwake Maybe» video
Under Girls «Tobenai Agehachō» video
14 «RIVER» AKB48 «RIVER» video
Under Girls «Kimi no Koto Suki Dakara» video
Theater Girls «Hikōkigumo (Theater Girls Ver.)» video
15 «Sakura no Shiori» AKB48 «Sakura no Shiori» video
AKB48 «Majisuka Rock 'n' Roll» video
Team PB «Enkyori Poster» video
Team YJ «Choose me!» video
16 «Ponytail to Chouchou» AKB48 «Ponytail to Chouchou» video
Under Girls «Nusumareta Kuchibiru» video
Theater Girls «Boku no YELL» video
AKB48 «Majijo Teppen Blues» video
17 «Heavy Rotation» AKB48 «Heavy Rotation» video
Under Girls «Namida no Seesaw Game» video
Yasai Sisters «Yasai Sisters» video
AKB48 «Lucky Seven» video
18 «Beginner» AKB48 «Beginner» video
19 «Chance no Junban» AKB48 «Chance no Junban» video
20 «Sakura no Ki ni Narō» AKB48 «Sakura no Ki ni Narō» video
21 «Everyday, Katyusha» AKB48 «Everyday, Katyusha» video
AKB48 «Kore kara Wonderland» forhåndsvisning
22 «Flying Get» AKB48 «Flying Get» forhåndsvisning
AKB48 «Flying Get» (Dancing Version) video
Under Girls «Dakishimecha Ikenai» forhåndsvisning
23 «Kaze wa Fuiteiru» AKB48 «Kaze wa Fuiteiru»
AKB48 «Kaze wa Fuiteiru»
(DANCE! DANCE! DANCE! ver.)
video
Under Girls «Kimi no Senaka» forhåndsvisning
24 «Ue kara Mariko» AKB48 «Ue kara Mariko» video
AKB48 «Noël no Yoru» forhåndsvisning
25 «GIVE ME FIVE!» AKB48 «GIVE ME FIVE!» video
Selection 6 «Sweet & Bitter» forhåndsvisning
26 «Manatsu no Sounds Good!» AKB48 «Manatsu no Sounds Good!» forhåndsvisning
AKB48 «Gugutasu no Sora» forhåndsvisning
27 «Gingham Check» AKB48 «Gingham Check» Video
28 «UZA» AKB48 «UZA» Video
29 «Eien Pressure» AKB48 «Eien Pressure» video
30 «So long» AKB48 «So long» video
31 «Sayonara Crawl» AKB48 «Sayonara Crawl» video
32 «Koi suru fortune cookie» AKB48 «Koi suru fortune cookie» video
33 «Heart ereki» AKB48 «Heart ereki» video
34 «Kimi no hohoemi wo yume ni miru» AKB48 «Kimi no hohoemi wo yume ni miru» video
35 «Mae shika mukanee» AKB48 «Mae shika mukanee» video
36 «Labrador Retriver» AKB48 «Labrador Retriver» video
37 «Kokoro no placard» AKB48 «Kokoro no placard» video
38 «Kibouteki refrain» AKB48 «Kibouteki refrain» video
39 «Green flash» AKB48 «Green flash» video
40 "Bokutatchi wa tatakawanai"k AKB48 «Bokutatchi wa tatakawanai» video
41 «Halloween night» AKB48 «Halloween night» video
42 "Kuchibiru ni Be My Baby AKB48 "Kuchibiru ni Be My Baby video
43 «Kimi wa melody» AKB48 «Kimi wa melody» video
44 «Tsubasa wa iranai» AKB48 «Tsubasa wa iranai» video
45 «Love Trip/Shiawase wo wakenasai» AKB48 «Love Trip/Shiawase wo wakenasai» video

video

46 «High tension» AKB48 «High tension» video
47 «Shoot Sign» AKB48 «Shoot Sign» video
48 «Negaigoto no mochigusare» AKB48 «Negaigoto no mochigusare» video
49 «#Sukinanda» AKB48 «#Sukinanda» video

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Team A[16][rediger | rediger kilde]

 • Iriyama Anna (入山杏奈に)
 • Shizuka Ōya (大家 志津香) (født 28. desember 1991 i Fukuoka)
 • Kojima Natsuki (小嶋菜月な)
 • Sasaki Yukari (佐々木優佳里)
 • Shiroma Miru (白間美瑠) er også medlem av NMB48 team M
 • Takita Kayoko (田北香世子)
 • Taniguchi Megu (谷口めぐ)
 • Nakanishi Chiyori (中西智代梨)
 • Hiwatashi Yui (樋渡結依)
 • Miyawaki Sakura (宮脇咲良) er også medlem av HKT48 team KIV(K4)
 • Miyazaki Miho (宮崎美穂)
 • Yamada Nanami (山田菜々美) er også medlem av Team 8
 • Yokoyama Yui (横山由依) er også Manager til alle gruppene i 48gruppen Det vil si, hun er den øverste tillitsvalgte blant medlemmene. Hun er også Kapteinen til team A.

Team K[17][rediger | rediger kilde]

 • Abe Maria (阿部マリア)
 • Ichikawa Manami (市川愛美)
 • Kodama Haruka (兒玉遥) er også medlem av HKT48 team H
 • Shinozaki Ayana (篠崎彩奈)
 • Shimoguchi Hinana (下口ひなな)
 • Tano Yuka (田野優花)
 • Nakano Ikumi (中野郁海) er også medlem av team 8
 • Fujita Nana (藤田奈那)
 • Minami Minegishi (峯岸 みなみ) (født 15. november 1992 i Tōkyō) er kapteinen til Team K
 • Mogi Shinobu (茂木忍)
 • Mukaichi Mion (向井地美音)
 • Muto Tomu (武藤十夢)
 • Yumoto Ami (湯本亜美)
 • Kubo Satone

Har annonsert at de skal slutte i gruppen:

Shimada Haruka (島田晴香)

Team B[rediger | rediger kilde]

 • Yuki Kashiwagi (柏木 由紀) (født 15. juli 1991 i Kagoshima) er også medlem av NGT48 team NIII(N3)
 • Kato Rena (加藤玲奈)
 • Goto Moe (後藤萌咲)
 • Sakaguchi Nagisa (坂口渚沙) er også medlem av team 8
 • Takeuchi Miyu (竹内美宥)
 • Tatsuya Makiho (達家真姫宝)
 • Fukuoka Seina (福岡聖菜)
 • Ma Chia-Ling (馬嘉伶) eneste medlem i AKB48 og den japanske søstergruppene fra Taiwan
 • Yabuki Nako (矢吹奈子) er også medlem av HKT48 team H
 • Yamabe Ayu
 • Nishikawa Rei

Har annonsert at de skal slutte i gruppen:

Mayu Watanabe (渡辺麻友)

Team 4[18][rediger | rediger kilde]

 • Ino Miyabi (飯野雅)
 • Iwatate Saho (岩立沙穂)
 • Izuta Rina (伊豆田莉奈) er også medlem i BNK48 og regnes som i Team Kaigai(japanske medlemmer i utenlandske søstergrupper)
 • Okawa Rio (大川莉央)
 • Omori Miyu (大森美優)
 • Okada Nana (岡田奈々) er med kaptein til team 4 og kapteinen til STU48
 • Kawamoto Saya (川本紗矢)
 • Kitagawa Ryoha (北川綾巴) er også kapteinen til SKE48 team S
 • Kitazawa Saki (北澤早紀)
 • Kojima Mako (小嶋真子)
 • Komiyama Haruka (込山榛香)
 • Sato Kiara (佐藤妃星)
 • Shibuya Nagisa (渋谷凪咲) er også medlem av Team M i NMB48
 • Takahashi Juri (高橋朱里) er kapteinen til team 4
 • Tomonaga Mio (朝長美桜) er også medlem av HKTIV(K4)
 • Nozawa Rena ( 野澤玲奈)
 • Murayama Yuiri (村山彩希)
 • Chiba Erii

Har annonsert at de skal slutte i gruppen: Okada Ayaka (岡田彩花)

Team 8[19][rediger | rediger kilde]

 • Sakaguchi Nagisa (坂口渚沙) er også medlem av team B, Hokkaido
 • Utada Hatsuka (歌田初夏), Aichi
 • Okabe Rin (岡部麟), Ibaraki
 • Oguri Yui (小栗有以), Tokyo
 • Ota Nao (太田奈緒), Kyoto
 • Oda Erina (小田えりな), Kanagawa
 • Okumoto Hinano (奥本陽菜) Hiroshima
 • Onishi Momoka (大西桃香), Nara
 • Gyouten Yurina (行天優莉奈), Kagawa
 • Kuranoo Narumi (倉野尾成美), Kumamoto
 • Sato Akari (佐藤朱), Miyagi
 • Sato Shiori (佐藤栞), Niigata
 • Sato Nanami (佐藤七海), Iwate
 • Shitao Miu (下尾みう), Yamaguchi
 • Shimizu Maria (清水麻璃亜), Gunma
 • Shimoaoki Karin (下青木香鈴), Kagoshima
 • Takaoka Kaoru (高岡薫), Ehime
 • Takahashi Ayane (高橋彩音), Saitama
 • Takahashi Sayaka (髙橋彩香), Nagano
 • Tanikawa Hijiri (谷川聖), Akita
 • Terada Misaki (寺田美咲), Nagasaki
 • Chou Kurena (長久玲奈), Fukui
 • Nakano Ikumi (中野郁海) er også medlem av team K, Tottori
 • Nagano Serika (永野芹佳), Osaka
 • Noda Hinano (野田陽菜乃), Mie
 • Harumoto Yuki (春本ゆき), Tokushima
 • Hashimoto Haruna (橋本陽菜), Toyama
 • Hattori Yuna (服部有菜), Gifu
 • Hama Sayuna (濱咲友菜), Shiga
 • Hayasaka Tsumugi (早坂つむぎ), Yamagata
 • Hitomi Kotone (人見古都音), Okayama
 • Hidaritomo Ayaka (左伴彩佳), Yamanashi
 • Hirano Hikaru (平野ひかる), Ishikawa
 • Hirose Natsuki (廣瀬なつき), Kochi
 • Honda Hitomi (本田仁美), Tochigi
 • Miyazato Rira (宮里莉羅), Okinawa
 • Mogi Kasumi (舞木香純), Fukushima
 • Yaguchi Moka (谷口もか), Miyazaki
 • Yamada Kyoka (山田杏華), Oita
 • Yamada Nanami (山田菜々美) er også medlem av team A, Hyogo
 • Yamamoto Ruka (山本瑠香), Wakayama
 • Yokomichi Yuri (横道侑里), Shizuoka
 • Yokoyama Yui (横山結衣) har samme navn som kapteinen av team A, men navnene staves forskjellig. Aomori
 • Yoshikawa Nanase (吉川七瀬), Chiba
 • Yoshida Karen (吉田華恋), Fukuoka

Har annonsert at de skal slutte i gruppen:

 • Abe Mei (阿部芽唯)

Kenkyūsei[20][rediger | rediger kilde]

16. generasjon
 • Asai Nanami
 • Inagaki Kaori
 • Umemoto Izumi
 • Kurosou Haruka
 • Sato Minami
 • Shoji Nagisa
 • Suzuki Kurumi
 • Taguchi Manaka
 • Taya Misaki
 • Nagatomo Ayami
 • Harima Nanami
 • Honma Mai
 • Maeda Ayaka
 • Muto Orin
 • Yasuda Kana
 • Yamauchi Mizuki
 • Yamane suzuha

Filmer, tv-serier, radioprogrammer og musikaler[rediger | rediger kilde]

Dokumentarer:

 • "10 Nengo, Shoujo Tachi wa Ima no Jibun ni Nani o Omou Nodarou?"[21] Handler om opprettelsen av gruppen, og forskjellige viktige hendelser som den andre Senbatsu sousenkyo og den første Janken taikai.
 • "No flower without rain"[22] handler om hvordan året 2012 var for gruppen og har et spesielt fokus på hvordan gruppen involverte seg med donasjoner og gratis konserter til de rammet av iln idro md enpbTohoku jordskjelvet og tsunamien.
 • "The show must go on" Handler blant annet om starten av Team 4 og Atsuko Maeda sin seier i den tredje senbatsu sousenkyo

Tv-serier:

 • "AKBingo"
 • "Majisuka gakuen" har fem sesonger og en spin off serie
 • "Cabuska gakuen" er en spin off av Majisuka gakuen.
 • "AKB48 SHOW"
 • "AKB48 no, anta dare?" dette programmet ble en stund kun sendt direkte på youtube.
 • Sailor Zombie
 • AKB0048 en animasjonsserie med to sesonger

Radioprogram:

 • AKB48 All night Nippon

Musikal:

 • AKB49 satt opp av SKE48 med noen medlemmer fra andre søstergrupper. Basert på mangaen "AKB49 Renai kinshi Jourei". Handler om en gutt kledd ut som en jente og ved et uhell blir med i AKB48, hvor han må skjule sin identitet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «What is AKB48? / AKB48 [Official]». AKB48 (engelsk). 14. februar 2011. Besøkt 20. juli 2011. 
 2. ^ «Japanese Idol Group AKB48 to Perform at MIPCOM» (engelsk). Reuters. 28. juli 2009. Arkivert fra originalen 2012-06-16. Besøkt 20. juli 2011. 
 3. ^ «Girl idol group about mass exposure, fans». The Japan Times (engelsk). The Japan Times Inc. 24. august 2010. Arkivert fra originalen 2010-08-25. Besøkt 20. juli 2011. 
 4. ^ «AKB48公式サイト | AKB48 49thシングル 選抜総選挙 :HISTORY 総選挙の歴史». AKB48公式サイト | AKB48 49thシングル 選抜総選挙 :HISTORY 総選挙の歴史 (japansk). Besøkt 5. mai 2017. 
 5. ^ «fairy w!nk From HKT48 is Victorious in the 2017 AKB48 Janken Tournament!». Japanese kawaii idol music culture news | Tokyo Girls Update (engelsk). Besøkt 27. september 2017. 
 6. ^ «時代背景|AKB0048 公式サイト». akb0048.jp (japansk). Besøkt 10. mai 2017. 
 7. ^ «キャラ紹介&キャスト|研究生|AKB0048 公式サイト». akb0048.jp (japansk). Besøkt 10. mai 2017. 
 8. ^ Rial, Monica (29. april 2012). «AKB0048». Besøkt 10. mai 2017. 
 9. ^ «NO NAME|AKB0048 公式サイト». akb0048.jp (japansk). Besøkt 10. mai 2017. 
 10. ^ «AKB0048 on Crunchyroll!». Crunchyroll (engelsk). Besøkt 10. mai 2017. 
 11. ^ «AKB0048 on Crunchyroll!». Crunchyroll (engelsk). Besøkt 10. mai 2017. 
 12. ^ «AKB48のCDシングルランキング、AKB48のプロフィールならオリコン芸能人事典-ORICON STYLE» (japansk). Oricon Inc. Besøkt 20. juli 2011. 
 13. ^ «Hot 100|JAPAN Charts|Billboard JAPAN» (japansk). Hanshin Contents Link Corporation & Prometheus Global Media, LLC. Arkivert fra originalen 2010-09-23. 
 14. ^ «有料音楽配信チャート» (japansk). Recording Industry Association of Japan. 
 15. ^ «AKB48のCDアルバムランキング、AKB48のプロフィールならオリコン芸能人事典-ORICON STYLE» (japansk). Oricon Inc. Besøkt 20. juli 2011. 
 16. ^ «AKB48公式サイト». AKB48公式サイト (japansk). Besøkt 4. mai 2017. 
 17. ^ «AKB48公式サイト». AKB48公式サイト (japansk). Besøkt 4. mai 2017. 
 18. ^ «AKB48公式サイト». AKB48公式サイト (japansk). Besøkt 4. mai 2017. 
 19. ^ «AKB48 Team 8 メンバー情報». AKB48 Team 8公式ホームページ (japansk). Besøkt 4. mai 2017. 
 20. ^ «AKB48公式サイト». AKB48公式サイト (japansk). Besøkt 4. mai 2017. 
 21. ^ «Documentary of AKB48: To Be Continued (2011)». Besøkt 24. mai 2017. 
 22. ^ «Documentary of AKB48: No Flower Without Rain (2013)». Besøkt 24. mai 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]