AGF Fodbold (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
AGF
AGF Kvindefodbold
NettsideOffisiell nettside
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneCeres Park
LigaElitedivisionen
LandDanmark
StedAarhus
Hjemmedrakt
Bortedrakt

AGF Fodbold (kvinner) eller AGF Kvindefodbold er en dansk fotballklubb fra Aarhus, som spiller i Elitedivisionen, det øverste nivået i dansk kvinnefotball. Klubben ble etablert i 2020, etter at de tre klubbene VSK Aarhus, IF Lyseng og AGF Fodbold, gikk sammen for å etablere en felles elitesatsing for kvinner.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Hjortshøj-Egå IF, også kjent som HEI Århus, var i mange år det beste laget på kvinnesiden i Århus, og vant 10 danske mesterskap på 80- og 90-tallet.[1] I 2002 valgte kvinneavdelingen i klubben å fusjonere med Skovbakken Fodbold for å være i best mulig stand til å oppnå en nylig innført lisens til å spille på øverste nivå.[2] Klubben konkurrerte under Skovbakkens navn de neste årene.

I 2016 fusjonerte Skovbakken Fodbold med Vejlby IK Fodbold, og dannet VSK Aarhus (Vejlby Skovbakken Aarhus).[1]

I mars 2020 ble det kjent at VSK Aarhus og IF Lyseng gikk sammen med AGF Fodbold, for å danne overbyggingsklubben AGF Kvindefodbold.[3] Klubben tok over VSK Aarhus sin plass i Elitedivisionen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «AGF Kvindefodbold ApS styrker pige- og kvindeelitefodbolden». kvindeliga.dk (engelsk). Besøkt 30. januar 2023. 
  2. ^ Aarhus, Vejlby Skovbakken. «VSK Aarhus». www.vskaarhus.dk (dansk). Besøkt 31. januar 2023. 
  3. ^ «AGF går ind i kvindefodbold: Nyt hold i den bedste danske række». DR (dansk). 11. mars 2020. Besøkt 31. januar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata