21 Grams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
21 Grams
Generell informasjon
Utgivelsesår2003
Prod.landUSA
Lengde124 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiAlejandro González Iñárritu
ProdusentRobert Salerno
ManusforfatterGuillermo Arriaga
MusikkGustavo Santaolalla
Foran kamera
MedvirkendeSean Penn
Naomi Watts
Benicio del Toro
Charlotte Gainsbourg
Annen informasjon
Budsjett$20 million
Prod.selskapFocus Features
Premiere26. desember 2003 (USA)
Eksterne lenker

21 Grams er en amerikansk dramafilm fra 2003, regissert av den meksikanske regissøren Alejandro González Iñárritu. Manus ble skrevet av Guillermo Arriaga. med Sean Penn, Naomi Watts og Benicio Del Toro i hovedrollene.

21 Grams dreier seg om konsekvensene av en tragisk bilulykke. Sean Penn spiller en alvorlig syk matematiker, Naomi Watts spiller en sorgtynget mor, og Benicio Del Toro spiller en gjenfødt kristen eks-fange hvis religiøse tro blir satt på prøve i kjølvannet av en bilulykke.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Jack Jordan er en tidligere kriminell som bruker sin religiøse tro for å komme seg vekk fra rusmiddelavhengighet og alkoholisme. Paul Rivers er en matematikk-professor med en dødelig hjertesykdom. Hvis han ikke får et nytt hjerte fra en organdonor, vil han snart dø. Pauls kone vil at han skal donere sperm, slik at hun kan få deres barn selv om han dør. Cristina Peck er en tidligere rusmiddelavhengig kvinne, som lever et vanlig forstadsliv med ektemann og barn. Disse menneskene blir bundet sammen når Jack dreper Cristinas ektemann og to barn i en bilulykke. Hennes manns hjerte blir deretter donert til Paul.

Cristina takler ikke tapet av familien, og hun begynner med rusmidler igjen. Paul kan begynne ett nytt liv etter å ha fått ett nytt hjerte, og hans kone vil prøve kunstig inseminasjon for å bli gravid. I en samtale med en lege, får Paul vite at hans kone nylig hadde tatt abort uten å fortelle det til ham. Paul blir rasende og avslutter hele forholdet. Han er nysgjerrig på hvems hjerte han har fått. Gjennom en privatdetektiv får han vite at hjertet tilhørte Cristinas ektemann, og han begynner å følge etter henne.

Jack sliter med skyldfølelse etter bilulykken, og begynner med ulovlige rusmidler igjen. Han mister viljen til å leve, og prøver uten hell å begå selvmord. Paul snakker med Cristina, og avslører hva de to har til felles. Etterhvert begynner de et forhold. Selv om Paul har et nytt hjerte, avviser kroppen hans dette og hans fremtidsutsikter er dystre. Cristina har hevntanker om Jack, og hun vil ha med seg Paul til å myrde ham. Privatdetektiven som hadde funnet Cristina, selger en pistol til Paul og de finner ut hvor Jack bor. Paul planlegger å drepe Jack, men han klarer det ikke. Han forteller Jack at han burde forsvinne.

Paul lyver til Cristina om Jacks død. Samme natt blir Paul og Cristina vekket av Jack, som fremdeles sliter med skyldfølelse. Han ber Paul drepe ham. Cristina begynner å slå Jack med en lampe. Paul får et hjerteinfarkt, og han skyter seg selv med pistolen. De to andre får Paul til sykehus, hvor han blir erklært død. Cristina får vite at hun er gravid. Etter Pauls død, forbereder Cristina seg på barnet som skal komme. Hun innreder et soverom som har tilhørt datteren hennes, men som hun tidligere ikke hadde klart å gå inn i etter at datteren døde i bilulykken.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Sean Penn

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]