20th Century Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
20th Century Girl
orig. 20세기 소녀
Generell informasjon
GenreRomantisk film, dramafilm, ungdomsfilm
Utgivelsesår2022
NasjonalitetSør-Korea
Lengde119 min.
SpråkKoreansk
Bak kamera
RegiBang Woori Rediger dette på Wikidata
MusikkDalpalan Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeKim Yoo-jung, Byeon Woo-seok, Park Jung-woo, Roh Yoon-seo Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)21. oktober 2022
Eksterne lenker

20th Century Girl er en sørkoreansk film fra 2022, regissert av Bang Woo-ri.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Det meste av historien finner sted i 1999, og følger Na Bo-ra (spilt av Kim Yoo-jung) en sytten år gammel elev ved en videregående skole. Bo-ras beste venn, Yeon-du (spilt av Roh Yoon-seo) planlegger å reise til USA for å gjennomføre en hjerte-operasjon. Men erklærer plutselig at hun ikke ønsker å reise likevel, fordi hun har forelsket seg i en gutt fra skolen deres - som hun kjenner som Baek Hyun-jin. Men hun går endelig med på å reise likevel, samtidig som Bo-ra skal holde øye med Baek Hyun-jin frem til Yeon-du kommer hjem igjen.

I mellomtiden innser Bo-ra at hun har forelsket seg i Woon-ho, som også har utviklet romantiske følelser for henne. Men når Yeon-du kommer tilbake etter en vellykket hjerte-operasjon, innser de at Bo-ra har fulgt etter feil gutt. Den virkelige Baek Hyun-jin som Yeon-du faktisk er forelsket i heter egentlig Poong Woon-ho. Denne forvirringen ble forårsaket fordi gutten hadde på seg en venns jakke med vennenes navnelapp på. Men Yeon-du oppdager snart at Woon-ho og Bo-ra liker hverandre veldig godt. En tårevåt Yeon-du forteller Bo-ra at hun ønsker å gi opp Woon-ho, av hensyn til vennskapet deres. I mellomtiden forbereder Woon-ho seg på å flytte tilbake til New Zealand, for å gjenoppta livet sammen med moren sin og den yngre broren sin.

På dagen for avreise, med hjelp av Yeon-du og Hyun-jin, ankommer Bo-ra jernbanestasjonen akkurat i tide til at de kan tilstå følelsene sine for hverandre før de skilles. De opprettholder kontakten, samtidig som Woon-ho planlegger å begynne ved universitetet i Seoul. Men uten forklaring slutter Woon-ho plutselig å svare på Bo-ras e-poster, og hun hører aldri fra ham igjen. Flere år senere, i 2019, mottar hun en invitasjon til en kunst-utstilling fra en person som heter Joseph - som viser seg å være Woon-hos yngre bror. Der får Bo-ra vite at Woon-ho hadde dødd når han hadde sluttet å svare på e-postene hennes flere år tidligere. Joseph takker Bo-ra, og sier at de lykkeligste øyeblikkene i Woon-hos korte liv ble tilbrakt i hennes selskap.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «20th Century Girl (2022)» (engelsk). Besøkt 10. august 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]