12th Man

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
12th Man
Generell informasjon
GenreMysteriefilm, thriller
NasjonalitetIndia
Lengde163 min.
SpråkMalayalam
Bak kamera
RegiJeethu Joseph Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

12th Man er en indisk film fra 2022, regissert av Jeethu Joseph.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

11 personer kommer til et isolert feriested for å arrangere utdrikningslag til kameraten deres Siddharth. Gjestene inkluderer Fida, Siddharths forlovede Aarathy, Mathew og hans kone Shiny, Jithesh og hans kone Dr. Nayana, Sam og hans kone Merin, Zachariah og hans kone Annie. Annie, Fida, Jithesh, Mathew, Merin, Siddharth og Zachariah var tidligere kamerater fra college. Men de blir snart avbrutt av en irriterende person som heter Chandrashekhar, som ønsker at de skal gi ham alkohol. Men de blir etter hvert kvitt ham.

I løpet av middagen oppstår det en krangel mellom vennene når Fida påstår at selv om de er gode venner, så kommer det alltid til å være visse hemmeligheter som de ikke engang ønsker å dele med deres egen ektefelle. For å avgjøre denne krangelen bestemmer de seg for å arrangere et spill hvor alle sammen skal legge telefonene deres på bordet, og lese høyt alle tekstmeldingene de mottar - samt putte telefonene på høyttaler hvis de mottar et anrop. Dette fører snart til at en rekke pinlige hemmeligheter blir avslørt.

I løpet av kvelden mottar Siddharth en telefon fra en annen venn som spør ham om navnet på noen abort-piller som han brukt etter at han gjorde et av de andre vennene deres ble gravid. Dette fører snart til et slagsmål fordi alle tror at han må ha hatt en affære med en av konene deres. Men etter at Shiny dør, oppdager de at Chandrashekhar faktisk er en politi-betjent som dukker opp for å avhøre hver enkelt av dem angående deres alibi og potensielle motiver for å ha myrdet Shiny. Men det viser seg at Shiny hadde bipolar lidelse, og de tror at Shiny må ha begått selvmord på grunn av frykten for å bli ydmyket på grunn av spillet deres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «12th Man (2022)» (engelsk). Besøkt 9. august 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]