07-Ghost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
07-Ghost
セブンゴースト
(Sebun Gōsuto)
Sjanger Action, Fantasi
Manga
Manus Yuki Amemiya, Yukino Ichihara
Utgiver Ichijinsha
Magasin Monthly Comic Zero Sum
Periode 25. november 2005 – pågående
Volum 11
Anime
Regissør Norihiro Takamoto
Studio Studio Deen
Kanal UHF anime
Periode 6. april 200922. september 2009
Episoder 25

07-Ghost er en mangaserie innenfor sjangrene action og fantasi, illustrert og skrevet av Yuiki Amemiya og Yukino Ichihara. Serien blir utgitt av det japanske magasinet Monthly Comic Zero Sum og publisert av Ichijinsha. Serien befinner seg i en fantasiverden med forskjellige lover, kongeriker og magi.

25. november 2005 ble det første volumet av 07-Ghost utgitt. 6. april 2009 ble serien gjort om til en 25 episoders lang animeserie som varte til 22. september 2009. Mangaen vant også en dobbelt førstepris den tredje Zero Sum Comics Grand-Prix, som betyr at den fikk første plass av både lesere og redaktører, som er svært sjeldent.

Handling[rediger | rediger kilde]

Denne fortellingen skjer i en gotisk fantasiverden og følger Teito Klein, en foreldreløs slave som var en av de beste elevene på militærakademiet. Men på grunn av en uventet hendelse ble han tvunget til å flykte fra akademiet, forfulgt av styrkene til Barsburgimperiets styrker. Teito finner ly i en kirke i det syvende distriktet i Imperiet som også er et hellig sted. Her oppdager han mysterier rundt seg selv, i kirken og til og med i Imperiet. Det faktumet at han var bæreren av Mikaels øye, en mektig talisman med store krefter, gjorde han til Imperiets største mål noensinne. Teito blir kastet inn i jakten etter hevn mot Barsburgimperiet og samtidig kaster statusen hans som bæreren av Mikaels øye han inn i den langvarige konflikten mellom Dødsguden Verloren og hans fiender, «07-Ghost».

Zaiphon[rediger | rediger kilde]

Zaiphon er magien som blir brukt i fantasiverdenen som befinner seg i fortellingen 07-Ghost. Zaiphon er evnen til å omdanne livsenergi i ulike former for makt. Den styres ved å konvertere sterke følelser til energi, og kraften som kommer fra Zaiphon tar ofte form av ord. De som har muligheten til å bruke Zaiphon er sjeldne og antas å bli velsignet av Gud. Hver bruker evner er forskjellige, og i mange tilfeller reflekterer deres natur. Zaiphon er generelt kategorisert i tre typer:

 • Helbredende Zaiphon: De med denne Zaiphonen har evnen til å helbrede sår og gi vekk noe av deres Zaiphon til andre. Labrador, Capella og Ouka er personer fra serien som har denne type Zaiphon.
 • Offensiv Zaiphon: De med denne Zaiphonen kan bruke den til å angripe andre og beskytte seg selv med. Teito, Mikage, Ayanami, Hakuren og Frau er personer fra serien som har denne type Zaiphon.
 • Manipulerende Zaiphon: De med denne Zaiphonen kan manipulere og styre omgivelser og objekter som de vil. Castor fra serien bruker denne type Zaiphon.


07-Ghost og Verloren[rediger | rediger kilde]

I følge en århundre gammel myten, tok Dødsguden Verloren livet av datteren til Himmelens Herre og var tvunget til å flykte til jorden. Som en hevn invanderte han hjertene til menneskene og gjorde dem fortvilte. Himmelens Herre fikk klager over menneskenes lidelse og sendte ut syv lys fra himmelen for å straffe Verloren. "Seven Ghost" ble de kalt og det er sagt at de klarte å forsegle Verloren på jorden og gjort slik at han ville tjene kongeriket for evig tid. Mødre fortalte ofte at hvis de var rampete, ville "Seven Ghost" komme for å ta dem bort.

Selv om Verloren har vært forseglet inni Pandora's box for århundre, har hans budbringerne hans, kalt Kor, funnet og kontaktet mennesker for å bringe dem under hans innflytelse. Dersom en avtale er gjort, vises et merke på personens bryst. Dette er kjent som "Verloren forbannelse", og det indikerer at en person's hjerte blir spist av mørket. En av pliktene til de "Seven Ghost" er å kjempe mot Verloren og hans forbannelse og prøve å stoppe kontrakter fra å bli oppfylt. Bare Biskoper kan fjerne Verloren forbannelse.

Seven-Ghosts er blitt plassert i mennesker og har ekstraordinære Zaiphon evner som anses å bli velsignet av Gud. De var opprinnelig deler av Verloren, og ble sendt ned til jorden ved ordre fra Himmelens Herre for å stoppe Verloren. Hver av Seven-Ghosts har dødd i deres tidligere liv, og ​​alle beholder minnene deres fra sine tidligere liv. Frau, Castor, Labrador, Fia Kreuz og Lance har blitt avslørt for å være noen av Seven-Ghost så langt og alle av har et merke på hendene som kjennetegner hvilke av de syv Ghostene de er. Hver av Ghostene har en spesiell evne:

 • Sichel / Zehel – 斬魂 "Sjelen som bryter" (Frau; Ghosten som bryter forbindelser mellom folk, spesielt de me ulykke)
 • Feist – 繋魂 "Sjelen som binder" (Castor; Ghosten som binder sjeler sammen)
 • Profe – 言魂 "Sjelen som forteller" (Labrador; Ghosten som forteller profetier)
 • Rilect – 遺魂 "Sjelen som kommer og drar" (Lance; Ghosten som kan se en person's fortid)
 • Vertrag – 契魂 "Sjelen som manipulerer" (Fea Kreuz; Ghosten som kan manipulere andres sjeler)
 • Landkarte / Randkalt - 消魂 "Sjelen som slukker" (Ukjent)
 • Ea – 醒魂 "Sjelen som vekker" (Ukjent)

Navnene på de syv Ghostene har en betydning:

 • Sichel/Zehel betyr "sigd".
 • Feist betyr "fast".
 • Profe betyr "profet".
 • Rilect betyr "relikvie".
 • Vetrag betyr "kontrakt".
 • Ea betyr "era", men kan også ha betydningen "tidlig".
 • Landkarte/ Randkalt betyr "kart".


De Tre Drømmene[rediger | rediger kilde]

Når Himmelens Herre gir liv til en person, får de velge tre drømmer som de skal klare å fullføre. Når alle tre drømmene til en person blir oppfylt, blir personen kalt tilbake av Himmelens Herre slik at personen kan bli gjenfødt. Men når et menneske blir født vil de ikke huske disse drømmene, så å finne ut hvilket drømmer en person har er på en måte gleden av livet.

Det er onde skapninger som prøver å forstyrre denne ferden, blant annet Verlorens budbringere kalt Kor, som stjeler drømmer og bringer menneske ned i mørket. Når et ønkse blir oppfylt av en Kor, vil personens hjerte bli ustabilt og vil være ute av stand til å bli fornøyd med hva enn de gjør. Når den andre drømmen blir oppfylt av en Kor vil personen bli avhengig. Når den tredje drømmen blir oppfylt av en Kor, vil personens sjel få i seg så mye mørke at den aldri vil være i stand til å returnere til Himmelens Herre. En Kor tar da over kroppen og blir til en utviklet Kor kalt en Wars. En magiker som kan kontrollere Wars blir kalt for en Warsfeil.

Det er kirkens oppgave å beskytte folket fra Kor, fordi følelsen man får ved å være avhengig er vanskelig å bli kvitt. Det har vært situasjoner hvor en Kor oppfyller ønsker som ikke har noe med de Tre Drømmene å gjøre, men Kor kan bli straffet for det.


Mikhael's og Raphael's Øye[rediger | rediger kilde]

Mikhael's og Raphael's øye er to hellige steiner som kan bli plassert inni et menneskets kropp, og lar de forbli der for en liten periode. De er umulig å oppdage før steinen vises i vertens hånd og vertens øyenfarge endrer seg. De blir også i stand til å utøve gudelignende krefter medZaiphon. Før handlingen i 07-Ghost begynner, tilhørte Mikhael's øye Raggs kongeriket og Raphael's øye tilhørte Barsburg imperiet. En pakt ble opprettet mellom begge landene om å aldri ta det andre landets øyet, men Barsburg imperiet brøt denne pakten.

Begge steinene ble brukt til å forsegle Verloren. Mikhael's øye ble brukt til å forsegle Verloren sjel, mens Raphael's øye tok vekk kreftene hans.


Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Teito Klein er hovedpersonen i anime og manga serien "07-Ghost". Han blir først introdusert som en amnesiac som tidligere var en kamp sklave fanget av Barsburg Empire og anses for å være den militære akademiets stjerne elev. Det er senere avslørt at Teito er sønn av den tidligere kongen av Raggs, Weldeschtein Krom Raggs, som ble drept da han var Teito var 4år gammel. Dermed gjør det ham til prins av sitt hjemland, Raggs Kongeriket, men også det eneste overlevende medlemmet av kongefamilien. Teito er bæreren av Mikhael's øye, en kraftig stein som holder spesielle krefter. Siden barndommen hans har Mikhael's øye beskyttet Teito mot Verloren fordi Teito's kropp fungerer som Pandora's eske. Målet til Teito er å skaffe seg en forbannet billett som kan bringe han til landet for sjeler slik at han kan tilintetgjøre Verlorens kropp.

Teito har en aura av tristhet rundt han på grunn av mange hendelser i hans liv. Før brøt han ofte sammen av tårer fordi han inser at han ikke har en familie, men selv om han fortsatt er opprørt, har han gradvis blitt flinkere til å holde sine følelser i sjakk. I starten var Teito kald mot andre og hadde vanskeligheter med å få venner, men etter å ha møtt Mikage finner han ut hvordan det føles å ha en viktig person nær seg. Han er en grei, livlig, og litt aggressiv. I tillegg er han litt lav, har grønne øyne og brunt hår. I animeserien er han stemt av Saiga Mitsuki.

Mikage Seresutain Mikage Seresutain er en hovedpersonene i 07 Ghost anime og manga-serien. Han var student ved Barsburg Military Academy som ønsket å bli en soldat for å beskytte sin familie, og var Teito beste og eneste venn. Mikage klarte å bestå eksamen, men klarte ikke å oppnå sine drømmer om å bli en soldat etter å ha hjulpet Teito å unnslippe. Han er arrestert og senere sendt til angrep mot Teito ved kirken der Teito flyktet til. Halve sjelen til Mikage ble kontrollert av Ayanami og Mikage som ikke ville skade Teito tok livet av seg selv. Han er senere reinkarnert i form av en Fyulong drage som heter Burupya. Mikage er livlig, grei, omtenksom og bryr ser på Teito som en del av sin familie. Han har en normal høyde, brune øyne og blondt hår. I animeserien er han stemt av Daisuke Namikawa.

Frau Frau er en av hovedpersonene i 07 Ghost anime og manga-serien. Han er en biskop av Barsburg kirke som ligger i District 7, og hans jobb er å beskytte innbyggerne ved å fjerne Kor. Frau er den yngste av de tre biskopene, Labrador og Castor, og hans hobbyer inkluderer å flørte med noen pene kvinnen han tilfeldigvis får øye på. Frau ble avslørt for å være en av de syv Ghostene, Zehel – sjelen som bryter, og som vokter kirken. I motsetning til andre Ghost som har samme våpen, er Frau i besittelse av en unik ljå som har et eget sinn. Denne ljå tilhørte opprinnelig Verloren, og det er ukjent hvordan han klarte å få tak i det. Frau er grei, omsorgsfull og kan være litt ertende. Han er ganske høy, har blå øyne og blondt hår. I animeserien er han stemt av Suwabe Junichi.

Castor Castor er en av hovedpersonene i 07 Ghost anime og manga serien. Han er en biskop av Barsburg kirke som ligger i District 7, og hans jobb er å beskytte innbyggerne ved å fjerne Kor. Castor er den nest eldste av de tre biskopene, Labrador og Frau, og har en hobby hvor han bygger og plasserer liv inni dukker som han kontrollerer ved hjelp av Zaiphon. Han er også en av de som har en manipulasjon Zaiphon, noe som anses svært sjeldne. Et kapittel i manga avslører at han var opprinnelig født i Guds huset Hausen som Xing-lu, og etter at han døde ble han til en av de syv Ghostene. Castor er Ghosten kjent som Feist, den ene som er i stand til å binde sjeler sammen. Han er grei, smilende og høflig. Men har ofte små krangler med Frau. Han er høy, har brune øyne og brunt hår. I animeserien er han stemt av Chiba Susumu.

Labrador Labrador er en av hovedpersonene i 07 Ghost anime og manga serien. Han er en biskop av Barsburg kirke som ligger i District 7, og hans jobb er å beskytte innbyggerne ved å fjerne Kor. Labrador er den eldste av de tre biskopene, Castor og Frau, og tilbringer mesteparten av sin tid i hagene til kirken hvor han tar vare på og snakker med plantene der. Labrador er også i stand til å manipulere dem ved å bruke sin helbredende Zaiphon. Et kapittel i manga avslører at han var opprinnelig født i Guds huset Krat som Ilyusha, og etter at han døde begynte ble han til en av de syv Ghostene. Labrador er Ghosten kjent som profe, den ene som er i stand til å se en hver fremtid. Han er grei, rolig, tålmodig og varsom. Han har passe høyde, lilla øyne og lillahvitt aktig hår. I animeserien er han stemt av Miyata Kouki.

Hakuren Oak Hakuren Oak er en hovedperson i 07 Ghost anime og manga serien. Han blir først introdusert som Teito sin romkamerat ved kirken og hans selvutnevnte rival for biskop eksamen. Etter en tøff start, blir Hakuren senere en nær venn av Teito. Hakuren er medlem av den meget velstående Oak familie i District 2, men han valgte å bli biskop i stedet for å følge Oak familiens tradisjon som innebærer å delta i politikken eller i det militære. Etter å ha bestått eksamen jobbet han under biskopen Castor, men fikk et brev fra sin far som ba ham om å vende hjem for å tjene som en veileder til prinsessen. Etter å tenkt seg nøye om, bestemte han seg for å gå til den kongelige familien for å endre den innenifra. Hakuren er grei, har gode manerer og er omtenksom. Han har en passe høyde, lillafarge aktige øyne og blondt hår. I animeserien er han stemt av Fukuyama Jun.

Ayanami Ayanami er en hovedperson i 07 Ghost anime og manga serie. Han er Imperiet Armeens stabssjef, militær strategist og leder for den beryktede Black Hawks hvor medlemmene er Warsfeil. Han er kjent og respektert i hele Barsburg Imperiet for hans prestasjoner, tross sin relativt unge alder, og blir som regel møtt med hilser av mange som ser ham. Han er direkte eller indirekte ansvarlig for mange av hendelsene som Teito har lidd av i hans liv, inkludert døden til Mikage og hans far Weldeschtein Krom Raggs. Han søker etter Mikhael's øye og har et hat rettet mot Seven Ghostene, spesielt Zehel som har ljåen som egentlig tilhører Ayanami. Han er avslørt for å være reinkarnasjonen av Verloren senere i historien. Ayanami er nådeløs, men tar godt vare på sine underordnede. Han er høy, har lilla øyne og blondt hår. I animeserien er han stemt av Hayami Shou.

Media[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

07 Ghost er illistrert og skrevet av Yuki Amemiya og Yukino Ichihara. For tiden blir serien utgitt av magasinet Monthly Comic Zero Sum og er publisert av Ichijinsha. Serien ble utgitt for første gang 25. november 2005 og i Januar 2011 ble det 11. volumet utgitt. Serien har også blitt oversatt til tysk.

Anime[rediger | rediger kilde]

Det har blitt laget en 25 episoder lang animeserie av mangaen. Animeserien ble regissert av Norihiro Takamoto og varte fra 6. april 2009 til 22. september 2009. Serien har med tre sanger. Åpningssangen var Aka no Kakera som ble sunget av Yuki Suzuki. Avslutningssangen var Hitomi no Kotae som ble sunget av Noria. Den tredje sangen Raggs no Chinkonka av Noria kom med i episode 20 og 25.

Eksterne Lenker[rediger | rediger kilde]

 • Yukimachi's (illustrator) official site (Japanese)
 • 07-Ghost (manga) at Anime News Network's Encyclopedia
 • 07-Ghost (anime) at Anime News Network's Encyclopedia