07-Ghost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
07-Ghost
セブンゴースト
(Sebun Gōsuto)
Sjanger Action, Fantasi
Manga
Manus Yuki Amemiya, Yukino Ichihara
Utgiver Ichijinsha
Magasin Monthly Comic Zero Sum
Periode 25. november 200511. januar 2014
Tankōbonbind 17
Anime
Regissør Norihiro Takamoto
Studio Studio Deen
Kanal UHF anime
Periode 6. april 200922. september 2009
Episoder 25

07-Ghost er en mangaserie illustrert og skrevet av Yuiki Amemiya og Yukino Ichihara. Serien blir utgitt av det japanske magasinet Monthly Comic Zero Sum og publisert av Ichijinsha. Handlingen i serien foregår i en fantasiverden med forskjellige lover, kongeriker og magi. 6. april 2009 ble serien gjort om til en animeserie på 25 episoder som varte til 22. september 2009.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår i en gotisk fantasiverden og følger Teito Klein, en foreldreløs slave som er en av de beste elevene på militærakademiet. På grunn av en uventet hendelse blir han tvunget til å flykte fra akademiet, og blir forfulgt av styrkene til Barsburgimperiet som ønsker å fange ham. Teito finner ly i en kirke i det syvende distriktet i imperiet som også er et hellig sted. Her oppdager han mysterier og hemmeligheter som angår han selv, kirken, og til og med Barsburgimperiet. Teito blir kastet inn i jakten etter hevn mot Barsburgimperiet og samtidig bringer statusen hans som bæreren av Mikaels øye, en mektig talisman med store krefter, han inn i den langvarige konflikten mellom dødsguden "Verloren" og hans fiender, «07-Ghost».

Zaiphon[rediger | rediger kilde]

Zaiphon er definisjonen for magien som blir brukt i 07-Ghost. Zaiphon er evnen til å omdanne livsenergi til styrke og kraft. Ved å konvertere sterke følelser til energi vil kraften som kommer fra Zaiphon samle seg i form av ord. De som har muligheten til å bruke Zaiphon er sjeldne og antas å være velsignet av Gud. Zaiphon er delt inn i 3 kategorier:

  • Helbredende Zaiphon: Zaiphon med evne til å helbrede sår og gi vekk noe av deres Zaiphon til andre. Labrador, Capella og Ouka er personer fra serien som har denne type Zaiphon.
  • Offensiv Zaiphon: Zaiphon som kan bli brukt til å angripe andre og beskytte seg selv. Teito, Mikage, Ayanami, Hakuren og Frau er personer fra serien som har denne type Zaiphon.
  • Manipulerende Zaiphon: Zaiphon med evne til å manipulere og styre omgivelser og objekter som de vil. Castor fra serien bruker denne type Zaiphon.

07-Ghost og Verloren[rediger | rediger kilde]

Ifølge en århundre gammel myten fra handlingen, tok dødsguden Verloren livet av datteren til Himmelens Herre og ble tvunget til å flykte til jorden. Som hevn for det som hadde skjedd, invaderte han hjertene til menneskene og gjorde dem fortvilte. Himmelens Herre fikk klager over menneskenes lidelse og sendte ut syv lys fra himmelen for å straffe Verloren. De ble kalt "Seven Ghost" og klarte å forsegle Verloren på jorden.

"Seven Ghost" er blitt plassert i mennesker og har ekstraordinære Zaiphon evner som anses å bli velsignet av Gud. De var opprinnelig deler av Verloren, og ble sendt ned til jorden ved ordre fra Himmelens Herre for å stoppe Verloren. Hver av "Seven Ghosts" er allerede døde, men ​​de beholder minnene fra sine tidligere liv. Hver av Ghostene har en spesiell evne:

  • Sichel / Zehel – 斬魂 "Sjelen som bryter" (Frau; Ghost som bryter forbindelser mellom folk)
  • Feist – 繋魂 "Sjelen som binder" (Castor; Ghost som binder sjeler sammen)
  • Profe – 言魂 "Sjelen som forteller" (Labrador; Ghost som forteller profetier)
  • Rilect – 遺魂 "Sjelen som kommer og drar" (Lance; Ghost som kan se en person's fortid)
  • Vertrag – 契魂 "Sjelen som manipulerer" (Fea Kreuz; Ghost som kan manipulere andres sjeler/minner)
  • Landkarte / Randkalt - 消魂 "Sjelen som slukker" (Katsuragi: Ghost som kan sende seg selv eller forflytte seg til et bestemt sted)
  • Ea – 醒魂 "Sjelen som vekker" (Kal: Ghost som registrerer et nummer på alle sjeler, og bestemmer hvor de skal bli sendt etter døden)

Navnene på de syv Ghostene har en betydning:

  • Sichel/Zehel betyr "sigd".
  • Feist betyr "fast".
  • Profe betyr "profet".
  • Rilect betyr "relikvie".
  • Vetrag betyr "kontrakt".
  • Ea betyr "era", men kan også ha betydningen "tidlig".
  • Landkarte/ Randkalt betyr "kart".

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Teito Klein er hovedpersonen i "07-Ghost". Han blir først introdusert som en tidligere kamp slave fanget av Barsburgimperiet og anses for å være militæreakademiets stjerne elev. Senere blir det avslørt at Teito er sønn av den tidligere kongen av Raggs, Weldeschtein Krom Raggs, som ble drept da Teito var 4 år gammel, noe som gjør ham til prins av sitt hjemland, Raggs Kongeriket, men også det eneste overlevende medlemmet av kongefamilien. Teito er bæreren av Mikhael's øye, en kraftig stein som holder spesielle krefter. Siden barndommen hans har Mikhael's øye beskyttet Teito mot Verloren fordi Teito's kropp fungerer som Pandora's eske. Målet til Teito er å skaffe seg en billett til landet for sjeler slik at han kan tilintetgjøre Verlorens kropp.

Teito er sterkt, negativt påvirket av mange triste hendelser i sitt liv. Han brøt ofte sammen i tårer fordi han innså at han ikke hadde en tilhørighet noen sted, men gradvis blir flinkere til å holde sine følelser i sjakk. I starten var Teito kald mot andre og hadde vanskeligheter med å få venner, men etter å ha møtt Mikage finner han ut hvordan det føles å ha en viktig person nær seg. Han er en grei, livlig, og til tider litt aggressiv. I animeserien er han stemt av Saiga Mitsuki.

Mikage Seresutain er en karakter i "07-Ghost ". Han var student ved militærakademiet og ønsket å bli en soldat for å beskytte sin familie. Han var Teito sin beste og eneste venn. Mikage klarte å bestå eksamen, men klarte ikke å oppnå sine drømmer om å bli en soldat, fordi han velger å hjelpe Teito i hans flukt fra militærakademiet, noe som senere forårsaker hans død. Etter hans død blir han reinkarnert til en Fyulong drage som heter Burupya. Mikage er livlig, grei, omtenksom og ser på Teito som en del av sin familie. I animeserien er han stemt av Daisuke Namikawa.

Frau er en av hovedpersonene i "07-Ghost". Han er en biskop av Barsburg kirken som ligger i District 7, og hans jobb er å beskytte innbyggerne ved å fjerne "Kor", skapninger som skaper fortvilelse i mennesker. Frau er den yngste av de tre biskopene, og hans hobbyer inkluderer å flørte med pene kvinner han tilfeldigvis får øye på. Frau ble avslørt for å være en av "Seven Ghost", Zehel – sjelen som bryter, og som vokter kirken. I motsetning til andre Ghost som har samme våpen, er Frau i besittelse av en unik ljå som har et eget sinn. Denne ljåen tilhørte opprinnelig Verloren, og det er ukjent hvordan han klarte å få tak i den. Frau er grei, omsorgsfull og kan være litt plagsom. I animeserien er han stemt av Suwabe Junichi.

Castor er en karakter i "07-Ghost". Han er en biskop av Barsburg kirken som ligger i District 7, og hans jobb er å beskytte innbyggerne ved å fjerne "Kor". Castor er den nest eldste av de tre biskopene, og like å bygge dukker som han kan gi liv til og kontrollerer ved hjelp av Zaiphon. Han har en manipulasjon Zaiphon, noe som anses å være svært sjeldne. Et kapittel i mangaen avslører at han var født i Hausen som Xing-lu, og etter at han døde ble han til en av "Seven Ghost" - Feist, den som er i stand til å binde sjeler sammen. Han er grei, smilende og høflig. I animeserien er han stemt av Chiba Susumu.

Labrador er en karakter i "07-Ghost". Han er en biskop av Barsburg kirken som ligger i District 7, og hans jobb er å beskytte innbyggerne ved å fjerne "Kor". Labrador er den eldste av de tre biskopene, og tilbringer mesteparten av sin tid i hagene til kirken hvor han tar seg av og snakker med plantene der. Labrador er også i stand til å manipulere plantene ved å bruke sin helbredende Zaiphon. Et kapittel i manga avslører at han var født i Krat som Ilyusha, og etter at han døde ble han til en av "Seven Ghost" - Profe, den som er i stand til å se en hver fremtid. Han er grei, rolig, tålmodig og varsom. I animeserien er han stemt av Miyata Kouki.

Hakuren Oak er en karakter i "07-Ghost". Han blir først introdusert som Teito sin romkamerat i kirken og hans selvutnevnte rival for biskop eksamen. Etter en tøff start, blir Hakuren senere en nær venn av Teito. Hakuren er medlem av den meget velstående Oak familien fra District 2, men han valgte å bli biskop i stedet for å følge familien sin tradisjon som innebærer å delta i militæret eller politikken. Etter å ha bestått biskop eksamen jobbet han under biskop Castor som hans lærlig, men får senere et tilbud om å bli veilederen til prinsessen av Barsburgimperiet. Etter å tenkt seg nøye om, bestemmer han seg for å gå til den kongelige familien for å endre den innenfra. Hakuren er grei, har gode manerer og er omtenksom. I animeserien er han stemt av Fukuyama Jun.

Ayanami er en av hovedpersonene i "07-Ghost". Han er en militær strategist for Barsburgimperiet, men også reinkarnasjonen av Verloren. Han er kjent og respektert i hele Barsburgimperiet for hans prestasjoner, tross sin unge alder. Han er direkte eller indirekte ansvarlig for mange av hendelsene som Teito har lidd av i hans liv, inkludert døden til Mikage og hans far Weldeschtein Krom Raggs. Han søker etter Mikhael's øye og har et hat rettet mot "Seven Ghost", spesielt Zehel som har ljåen som egentlig tilhører ham. Ayanami er nådeløs, men tar godt vare på sine underordnede. I animeserien er han stemt av Hayami Shou.

Media[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

07 Ghost er illistrert og skrevet av Yuki Amemiya og Yukino Ichihara. Serien ble utgitt av magasinet Monthly Comic Zero Sum og publisert av Ichijinsha. Den ble utgitt for første gang 25. november 2005. Serien har også blitt oversatt til tysk.

Anime[rediger | rediger kilde]

Det har blitt laget en animeserie på 25 episoder av mangaen. Animeserien ble regissert av Norihiro Takamoto og varte fra 6. april 2009 til 22. september 2009. Serien har med tre sanger. Åpningssangen er Aka no Kakera som er sunget av Yuki Suzuki. Avslutningssangen er Hitomi no Kotae som er sunget av Noria. Den tredje sangen Raggs no Chinkonka av Noria var med i episode 20 og 25.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata
  • Artikkelen har ingen egenskaper for filmdatabaser i Wikidata