Øivind Roos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Øivind Roos
Født27. august 1964Rediger på Wikidata (56 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, skribent, dirigent, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Øivind Roos (født 27. august 1964 i Oslo) er en norsk teatersjef.

Øivind Roos er bosatt i Kongsvinger, hvor han for tiden arbeider som teatersjef i Teater i Glåmdal. Han er utdannet i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.[trenger referanse] Han var i mange år knyttet til Hedmark Teater som musikalsk leder og regionleder. En periode var han kultursjef i Kongsvinger kommune, før han arbeidet som freelance teaterarbeider.[trenger referanse] 1. september 2010 ble han ansatt som sjef ved nystartede Teater i Glåmdal, som er et regionalt teaterverksted for de sju glåmdalskommunene.

Roos har en variert karriere som musiker, arrangør, komponist, dirigent, forfatter, produsent, instruktør, komiker og skuespiller. Mest kjent som komiker er han gjennom sitt alter ego Eda-Pelle.

Roos er utdannet klassisk slagverker med piano, trekkspill og sang som biinstrumenter. Som arrangør har han gjort alt fra store musikaler til enkle bruksmusikkarrangementer for en rekke besetninger. Han har komponert musikken til show og teaterforestillinger i en flere genre. Han har dirgert kor, korps og en rekke teateroppsetninger. For tiden er han kunstnerisk leder for Drum Ladies, et 42 kvinners marsjerende slagverkensemble. Han har skrevet teatermanus, særlig for barn, og flere komiske show og revynumre. Som produsent har han blant annet gjort en rekke produksjoner for Instant Musical, KulTur i Kongsvinger, Forsvaret, avisen Glåmdalen og sitt eget produksjonsselskap, Øivind Roos Musikk og Underholdning.

Han har blant annet mottatt Kongsvinger kommunes kulturpris to ganger, samt Vardenprisen og Årets Glåmdøl.

Han er samboer med operasangerinnen Eva Vermundsberget

Utvalgt diskografi[rediger | rediger kilde]