Änglagård – sommeren etter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Änglagård – sommeren etter
orig. Änglagård – andra sommaren
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1994
Prod.landSverige
Lengde130 min.
Bak kamera
RegissørColin Nutley
ProdusentLars Dahlquist
ManusforfatterColin Nutley
MusikkBjörn Isfält
Foran kamera
MedvirkendeHelena Bergström
Rikard Wolff
Ron Dean
Ernst Günther
Tord Peterson
Sven Wollter
Viveka Seldahl
Peter Andersson
Reine Brynolfsson
m.fl.
Prod.selskapSonet
AB Svensk Filmindustri
m.fl.
Eksterne lenker

Änglagård – sommeren etter (originaltittel: Änglagård – andra sommaren) er en svensk dramafilm fra 1994 av Colin Nutley, med blant andre Helena Bergström, Rikard Wolff, Ron Dean og Ernst Günther på rollelisten. Filmen er en fortsettelse av filmen Änglagård (1992). I 2010 kom film nummer tre: Änglagård - alle gode ting er tre (svensk originaltittel Änglagård – tredje gången gillt).

Handling[rediger | rediger kilde]

Fanny Zander og Zac returnerer til det lille lokalsamfunnet Yxared i Västergötland ett år senere. Ved et ulykkestilfelle har Änglagård brent ned, og Fanny og Zac får bo hos brødrene Gottfrid og Ivar Pettersson. Intrigene og konfliktene mellom innbyggerne fortsetter og samtidig som lokalsamfunnets rikeste mann, Axel Flogfält, har lovet å gjenoppbygge Änglagård, ønsker han fortsatt å kjøpe Änglagård av Fanny.

Sønnen Mårten Flogfält blir gradvis mer og mer interessert i Fanny og forsøker på ulike måter å forføre henne. Han har nemlig fortsatt ikke fått vite sannheten om hvem som er Fannys far. Nå viser det seg også at Gottfrid og Ivar har en nesten bortglemt bror, Sven, som flyttet til USA i sine ungdom. Fanny og Zac overtaler de to brødrene til å reise sammen med dem til USA for å hilse på Sven.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Rolleliste (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]