«Musashi»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Musashi»
Karriere
FlaggstatKeiserriket Japan
SkipstypeSuperslagskip, slagskip, skipsvrak
Oppkalt etterMusashi-provinsen
KlasseYamato-klassen
Bygget ved Mitsubishi Heavy Industries, Mitsubishi
Tekniske data
Lengde263 meter
Bredde38,7 meter
Dypgående11 meter
Hastighet27,46 knop

«Musashi» var et av de to største slagskipene som noen gang ble bygget av den keiserlige japanske flåten under andre verdenskrig. Det tilhørte Yamato-klassen og ble sjøsatt 1. november 1940. «Musashi» og søsterskipet «Yamato» var de tyngste og mest kraftig bevæpnede slagskipene som noensinne er bygget, og de representerte Japans streben etter maritim overlegenhet.

Slagskipet «Musashi» målte over 260 meter og var 38,9 meter bredt. Dets deplasement på over 70 000 tonn gjorde det til et av de tyngste slagskipene noensinne. «Musashi» var bevæpnet ni 460 millimeter hovedkanoner, fordelt på tre tårn som ga det en overveldende ildkraft.

Under andre verdenskrig tjenestegjorde «Musashi» som flaggskip for den kombinerte flåten og deltok i flere betydelige slag, inkludert Slaget ved Leyte Gulf i 1944. Til tross for sin bevæpning og pansring viste «Musashi» seg å være sårbar for moderne flyangrep. Den 24. oktober 1944 ble skipet truffet av et massivt antall bomber og torpedoer fra amerikanske fly og sank i Sibuyan-havet.