Bruker:Mbakkel2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wikipedia:Babel
no-N Denne brukeren behersker norsk (bokmål)morsmålsnivå.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
nn-2 Denne brukaren meistrar nynorsk på eit middels nivå.
sv-1 Den här användaren har grundläggande kunskaper i svenska.
Denne brukeren er interessert i
historie.
Denne brukeren er interessert i
musikk.
Denne brukeren er interessert i
film.
<ref> Denne brukeren anerkjenner viktigheten av bruk av kilder.
Denne brukeren er patruljør, og patruljerer siste endringer.
Denne brukeren har vært på Wikipedia i
16 år, 4 måneder og 2 dager.

Mbakkel2 (født 4. februar 1962 i Larvik). Jeg kjøpte min første bok, Astronomi som hobby, da jeg var fem år gammel. Det var da jeg kjøpte den seneste utgaven av Refsdals skoleatlas ett eller to år senere og sammenliknet dette med min mors skoleatlas fra 1930-tallet at min interesse for historie ble vakt. Jeg oppdaget nemlig at grensene og flaggene til en rekke land, særlig i Sentral- og Øst-Europa, hadde endret seg i mellomtiden. Tre land var blitt borte: Estland, Latvia og Litauen. Spanias flagg hadde også blitt byttet ut. Nysgjerrig som jeg var ville jeg finne ut årsaken til disse forandringene. Svarene fikk jeg i min fars konversasjonsleksikon fra 1948. Endringene i Sentral- og Øst-Europa berodde på Sovjetunionens dominans og endringen i Spania skyldtes Francos seier i Den spanske borgerkrigen. Estland, Latvia og Litauen hadde blitt invadert og tvangsinnlemmet i Sovjetunionen 1940 og 1944.

I 1968-1969 kjøpte mor de to første bindene av Combi visuelle leksikon, som var redigert av Waldemar Brøgger. Som det framgår av tittelen var de rikt illustrert. Artikler og design var utformet slik at jeg også leste om emner som i utgangspunktet lå utenfor mitt interesseområde. Jeg leste blant annet om alfabeter, arkeologi, filmer, fjernsyn, fotografi, geologi m.m.

Dette har fått meg til å være nøye med å finne illustrasjoner til artikler som jeg oppretter. Jeg skriver mange lister over politiske embetsinnehavere. Jeg er opptatt av at listene framstår som spennende og bruker fargesøyler for å symbolisere ulike partier.

Når det gjelder utdannelse, har jeg niårig grunnskole, treårig videregående skole, examen philosophicum og ett års historie grunnfag som deltidsstudent. Størsteparten av mine kunnskaper har jeg tilegnet meg på egen hånd. Mine favorittemner er historie/lokalhistorie, politikk, filmer og sanger. Jeg har skrevet filmografier over flere av de mest sentrale norske forfatterne, slik som Bjørnson, Ibsen og Hamsun. Jeg er opptatt av å kartlegge utenlandske filmer hvor norske regissører, manusforfattere og skuespillere har vært involvert.

Det var faktisk de ansatte på Larvik bibliotek som gjorde meg oppmerksom på Wikipedia for mange år siden.

Jeg er diskograf. I 1992 utkom boka Fra Carl Hagman til Pico Pico på eget forlag. Jeg skrev også diskografien, som fulgte med Jahn Teigens boks på fem CD-plater.

Dette bildet av Tollerodden tok jeg i 2010.