Xubuntu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Xubuntu
Xubuntu
En standard sesjon i Xubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot".
Skaper Mark Shuttleworth
Utvikler Canonical Ltd
Nyeste versjon 13.04 (Raring Ringtail) (25. April 2013)
Plattform i386, AMD64, PowerPC,[1] PlayStation 3[2], UltraSPARC[3]
Skrivebordsmiljø Xfce
OS-familie Linux
Type Skrivebord
Kjerne Linux-kjernen
Lisens Fri programvare
Nettside xubuntu.org
Last ned
Xubuntu logo

Xubuntu er en Linux distro basert på Ubuntu som bruker Xfce som vindusbehandler i stedet for GNOME, som er standardskrivebord i Ubuntu. Xubuntu er laget for de som lav budsjetts datamaskiner, eller de som har bedre datamaskiner og ønsker et kjapt operativsystem

Forskjell fra Ubuntu[rediger | rediger kilde]

Ubuntu bruker GNOME og GNOME-programmer. Xubuntu bruker Xfce vindusbehandleren som er mindre krevende og således bedre egnet for eldre PC-er. Med Xubuntu medfølger det primært GTK+ programmer som er laget for å bruke færre ressurser iforhold til tilsvarende-GNOME programmer. Xubuntu har tilgang til de samme pakkebrønnene som Ubuntu, og kan derfor kjøre de fleste programmene derfra med bare små forskjeller i brukergrensesnittet.

Systemkrav[rediger | rediger kilde]

Xubuntu kan installeres fra en av to CDer, "desktop" (grafisk installasjon) og "alternate" (tekstbasert installasjon). Begge versjonene krever minst 1.5GB ledig harddiskplass. "Desktop"-versjonen krever 192MB RAM, mens "alternate" bare krever 64MB RAM og har flere konfigurasjonsalternativer. Når Xubuntu er installert kan den fungere med 192MB RAM, men det anbefales å ha minst 256MB.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ PowerPC er ikke lenger offisielt støtte fra og med v7.04 (Feisty).[1] Uoffisiell Feisty PowerPC versjon kan finnes her.
  2. ^ Playstation 3 installsjonsinstuksjoner
  3. ^ UltraSPARC og UltraSPARC T1 plattformene støttes kun av tjenerversjonen.
LinuxstubbDenne Linuxrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.