Wikipedia:Tinget/Arkiv/2012-29

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Artikkelen Spanias herrelandslag i fotball er nominert til WP:UA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Spanias herrelandslag i fotball

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. M O Haugen (diskusjon) 16. jul 2012 kl. 13:37 (CEST)

Mest besøkte sider[rediger kilde]

Jeg ser på Wikipedia:Statistikk/1000_mest_besøkte/2012/06 at tre uventede artikler ligger på 2. til 4. plass, og noen pussigheter ligger på bl.a. 10., 11. og 184. plass. Hva er årsaken til disse treffene? Ssu (diskusjon) 11. jul 2012 kl. 12:11 (CEST)

Hm, i disse agurktider høres det ut som en bra pressemelding: «Gale etter visp – nå skal alle lese om redskapet på Wikipedia» :) – Danmichaelo (δ) 11. jul 2012 kl. 12:34 (CEST)
Derimot har pinne falt ned fra 2. plass i mai til 67. plass i juni... ;-) Ssu (diskusjon) 11. jul 2012 kl. 12:40 (CEST)
Visp har ligget høyt lenge. Jeg har laget noen artikler til Mandag Morgen om de mest besøkte sidene på norsk Wikipedia hver uke i vår, men har ikke nevnt disse, da jeg har antatt at det er oppstått en feil et eller annet sted. Harald Haugland (diskusjon) 11. jul 2012 kl. 14:35 (CEST)
Det ser ut for meg at Visp, Urne og Branngrav blir slått opp mer eller mindre samtidig i samme antall oppslag. Jeg mistenker derfor at det er en eller annen form for mobilapp, mashing eller muligens pre-loading som foregår og forårsaker alle disse oppslagene. Det er relativt usannsynlig at dette er «reelle» brukerinitierte oppslag. De andre «feiloppslagene» er nok en programmeringsfeil i en lignende tjeneste ett eller annet sted som da prøver å hente en side som ikke eksisterer.. Stigmj (diskusjon) 11. jul 2012 kl. 15:39 (CEST)
Minner meg litt om denne episoden.--Kristoffer hh (diskusjon) 18. jul 2012 kl. 17:59 (CEST)

Participation is down[rediger kilde]

Årets Wikimania er avsluttet og en av punktene i oppsummeringen er at «Participation, primarily measured in the number of editors, is down». Det listes en del mulige årsaker og det fordeles hva Wikimedia Foundation kan gjøre og hva de ulike språkversjonene kan gjøre. Av «våre punkter» så jobber vi vel med de to første, både i fellesskap og individuelt (Kinder warnings and reversions, More interactions expressing support, e.g. with WikiLove) mens det tredje punktet har vi vel igjen (Policy simplification).

Jeg har et forslag knyttet til det siste, som muligens kan gi oss flere bidragsytere.

Utgangspunktet mitt er at de fleste som bidrar her er «generalister», dvs kan litt om alt, og samtidig er det vanskeligere for slike å komme i gang på egen hånd i dag, enn det var da f.eks jeg begynte, fordi det er mer regler å forholde seg til.

Samtidig er «learning by doing» ofte den beste måten å lære på. Og hvordan lærer en bedre på Wikipedia enn ved å se på andres bidrag? Hva om vi gjorde et forsøk med å ha et dedikert patrollerkurs, hvor fullført dagskurs, eventuelt todagerskurs ga patrollerstatus? I så fall må vi lempe på regel for patrollerstatus hvor det kreves 1000 bidrag, men om det er åpning for å prøve noe slikt så kan jeg organisere et slikt kurs.

Et slikt forsøk åpner for en noe annen vei inn i Wikipedia for bidragsytere, såvidt jeg vet har det ikke vært forsøkt før og jeg kan ikke se at vi har noe å tape på å prøve, jeg kan som sagt ta på meg det praktiske. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 18. jul 2012 kl. 16:16 (CEST)

Du er inne på noe, men patruljering er for «nerdy». Derimot har det vist seg at lavterskel samlinger hvor en har edit-a-thon og skriver artikler i fellesskap fungerer. Spesielt der en kan orientere samlingene mot noen som ønsker å bidra med spesifikt innhold. Hvis gruppene på en slik edit-a-thon blir for ensrettet så fungerer det ikke, da mister gruppene evnen til å bidra med nøytralt innhold. Ulempen er at det krever litt for å komme igang, det holder ikke med en person for å få det til å svinge. Typisk bør det være en aktiv wikipedianer per gruppe, og gruppene må skape faglig interesse. Samlinger på museer for å skrive om museene, lokalhistorie og scanne bilder er populært.
Det finnes noen notiser i rapporter på meta om slikt; m:Wikimedia chapters/Reports/Wikimedia Sverige/201203#Edit-a-thon, m:Wikimedia Foundation Report, March 2012#Community, m:Wikimedia Cascadia#Editathons, m:Wikimedia chapters/Reports/Wikimedia Nederland/201204#Content projects. Spesielt folka involvert i gender gap -prosjektet har fått edit-a-thon til å svinge; m:WikiWomen's History Month wrap up. Det er også verd å merke seg at det var et ikke ubetydelig fokus på slikt i m:Women and Wikimedia Survey 2011#What activities are respondents involved in on Wikimedia projects?
Er derfor fristet til å si at en bør se på dette som en lav-terskel inkludering istedenfor «kurs» fordi tilnærmingen er mykere og en sier ikke at kursdeltageren er dum fordi han eller hun trenger kurs. Egentlig er ikke forskjellen så stor, en har også på en edit-a-thon noen som forklarer skrivereglene, men på en edit-a-thon er den sosiale biten og det å skape noe sammen det som er viktig.
Lag en sosial samling på et sted som er enkelt å komme til, som har god nettverksforbindelse (eller simpelthen skaff eller lån et ICE eller mobilt wifi-punkt), og hvor forholdene ligger til rette for å ha en sosial samling. Pass også på at stedet ikke har noen psykologiske barrièrer, det skal være lavterskel! Og så må det fra dag en planlegges med en vedvarende aktivitet. Hva med en rullerende aktivitet på de større museene?— Jeblad 18. jul 2012 kl. 22:35 (CEST)

Help decide about more than $10 million of Wikimedia donations in the coming year[rediger kilde]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

Hi,

As many of you are aware, the Wikimedia Board of Trustees recently initiated important changes in the way that money is being distributed within the Wikimedia movement. As part of this, a new community-led "Funds Dissemination Committee" (FDC) is currently being set up. Already in 2012-13, its recommendations will guide the decisions about the distribution of over 10 million US dollars among the Foundation, chapters and other eligible entities.

Now, seven capable, knowledgeable and trustworthy community members are sought to volunteer on the initial Funds Dissemination Committee. It is expected to take up its work in September. In addition, a community member is sought to be the Ombudsperson for the FDC process. If you are interested in joining the committee, read the call for volunteers. Nominations are planned to close on August 15.

--Anasuya Sengupta, Director of Global Learning and Grantmaking, Wikimedia Foundation 19. jul 2012 kl. 22:18 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fjern denne endringen[rediger kilde]

Jeg foreslår følgende erstatning for MediaWiki:undo-success:

Iceblock (diskusjon) 22. jul 2012 kl. 09:38 (CEST)

Gjort Jon Harald Søby (diskusjon) 22. jul 2012 kl. 12:22 (CEST)
Tusen takk! Iceblock (diskusjon) 22. jul 2012 kl. 12:40 (CEST)

Ukens_konkurranse_2012-29[rediger kilde]

Jeg har registrert at UK-boten som teller konkurransepoeng har feilet nå i innspurten av konkurransen. Jeg har derfor informert Danmichaelo og Fyrsten. Mer enn det kan jeg ikke gjøre. Kanskje har jeg blanda meg bort i noe jeg ikke har noe med, og ikke kan noe med, og jeg deltar ikke i konkurransen engang. Vel vel … … TorSch (diskusjon) 22. jul 2012 kl. 18:40 (CEST)