Wikipedia:Tinget/Arkiv/2011-52

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Nominasjon til administrator[rediger kilde]

Nominerer meg selv til kandidat til administrator. Ulf Larsen 25. des 2011 kl. 19:55 (CET)

Slik jeg har forstått. Det har Ulf Larsen ønsket å være frivillig bidragsyter og ikke ønsket å være administrator for å kunne ha en uavhengig holdning på prosjektet. Av dagens redigeringer går det frem at han har hatt en konflikt men en uregistrert bruker. I en vanlig situasjon ville det være uproblematisk med en egennominasjon, men jeg syns dette blir veldig feil. Det kunne være bra om dette ble diskutert her på tinget. Skal en som er i en konflikt kunne nominere seg selv til administrator for å få verktøy til å låse artikler i en redigeringskonflikt? Tidspunktet er også merkelig på 1-juledag og i juleferien da en kan forvente at mange ikke prioriterer Wikipedia, men familien høyest og ikke vil se dette. For meg sender dett feile signaler til eventuelle nye bidragsytere. Bare en er kjent og har tilstrekkelig med redigeringer over flere år så kan en tillate seg alt. Dette er med å undergrave hele prosjektet.--69.31.50.206 25. des 2011 kl. 23:02 (CET)
Til 69.31.50.206: I henhold til nominasjonsstandard for administrator er det åpent for å nominere seg selv: «Det er lov å nominere seg selv, men man kan også nominere andre brukere, så lenge han/hun er villig til å bli administrator (spør på brukerens diskusjonsside).». Det står heller ikke noe om at bestemte tider på året (jul, påske, sommerferie, søndager m.m) er stengt mht nominasjon.
Det er heller ikke snakk om «verktøy til å låse artikler i en redigeringskonflikt», men følgende utsagn i forklaringsfeltet: «mellomlagring, retter opp venstrehåndsoversettelse så godt jeg kan». Jeg mener det er klar sjikane og ser ingen grunn til å finne meg i det. Når ikke administrator griper fatt i det så får jeg forsøke å bli administrator selv, om det lykkes er en annen sak. Etter min mening er det slik sjikane fra anonyme bidragsytere - om noe, som kan bidra til å undergrave prosjektet. Ulf Larsen 25. des 2011 kl. 23:56 (CET)
Det er en grunnleggende de-facto standard at adminer ikke benytter sine adminverktøy i konflikter de er part i selv. Direkte sjikane kan man self. håndtere (som å skjelle ut uregistrerte ip-er og beskylde dem for å være kjente brukere). Jeg har selv gjort mange venstrehåndsoversetinger og ser på det som en del av det å bidra på Wikipedia. Av og til er det viktigere med en ny artikkel enn at den er perfekt oversatt. Jeg har ikke sett på det konkrete tilfellet så jeg kan overhode ikke vurdere det p.t. Er på juleferie der familie står i høysetet. Nsaa 26. des 2011 kl. 20:17 (CET)

Trekker nominasjonen, ser at det er ingen mulighet mht stemmetall (3 for, 6 mot) å bli valg, så det er bare tidsspille å la det gå videre. Ulf Larsen 26. des 2011 kl. 21:25 (CET)

Notis om kandidatartikkel: København[rediger kilde]

Artikkelen København er nominert til WP:UA. Se Wikipedia:Kandidatsider/København

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Bjoertvedt 29. des 2011 kl. 00:17 (CET)

Filmsjangre[rediger kilde]

Hei, kan noen flere delta på Kategoridiskusjon:Subsjangere. Mvh --M Haugen 30. des 2011 kl. 19:23 (CET)