Wii U

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Wii U
Wii U Console and Gamepad.png
Wii U-konsollen med Wii U Gamepad
Produsent: Nintendo
Type: Spillkonsoll
Generasjon: Åttende
Utgitt: JP 8. desember 2012
NA 18. november 2012
EU 30. november 2012
Eksemplarer: 7.29 millioner (30. september 2014)[1]
Toppspill: Nintendo Land
New Super Mario Bros. U
Super Mario 3D World
Forgjenger: Wii

Wii U er den nyeste spillkonsollen fra Nintendo. Konsollen er arvtakeren til Wii, og ble lansert i Europa 30. november 2012, i USA 18. november 2012 og i Japan 8. desember 2012. Den konkurrerer mot spillkonsollene PlayStation 4 fra Sony og Xbox One fra Microsoft, som alle hører til den åttende generasjonen spillkonsoller. Wii U ble presentert av Nintendo for første gang på E3 2011.

Wii U er Nintendos første konsoll som kan gjengi HD-oppløsning og støtter 1080p, 1080i, 720p, 480p og 480i. Den har 2 GB med RAM, der halvparten er dedikert operativsystemet i konsollen, og resten kan brukes til spill. Konsollen ble lansert i to utgaver, en hvit Wii U Basic med 8 GB internt flashminne og en svart Wii U Premium med 32 GB internt flashminne. Premium-pakken inkluderer også et ekstra spill, for eksempel Lego City Undercover eller New Super Mario Bros. U.

Wii U leveres med en ny håndkontroller, som kalles Wii U GamePad. Denne innehar en 6,2 tommer berøringsskjerm og bevegelsessensorer.[2] Wii U GamePad kan fungere som supplement til spill eller la en spille uavhengig av TV-skjermen. Wii U har tillegg til den nye kontrollen muligheter for å bruke en spillkontroll av mer tradisjonell type, som er kalt Wii U Pro Controller. Den har fellestrekk med en Xbox-kontroll og batterilevetiden er på rundt 80 timer.

Wii U er kompatibel med spill og utstyr designet for Wii. For å spille gamle Wii-spill må en gå til en dedikert meny som likner grensesnittet på Wii.

Nettfunksjoner[rediger | rediger kilde]

Wii U kommer med flere forbedrede nettfunksjoner sammenliknet med tidligere maskiner fra Nintendo. Det gamle friendcode-systemet som var brukt på Wii og 3DS er nå byttet ut med Nintendo Network ID som lar spilleren lage en personlig brukerkonto. Det er mulig å registrere opp til 12 brukere på hver konsoll og hver bruker har egne lagringsfiler og annet innhold som bare denne brukeren har tilgang til. Det er mulig å registrere opp til 100 venner på hver brukerkonto.

Spesifikasjoner[rediger | rediger kilde]

Wii U er 4,6 cm høy, 26,9 cm dyp, 17,1 cm bred og veier 1,6 kg. Konsollen har støtte for opp til to Wii U GamePads, opp til fire Wii Remote-, Wii Remote Plus- eller Wii U Pro-kontrollere og dessuten Wii-tilbehør som Nunchuk, Classic Controller og Wii Balance Board.

  • CPU: IBM Power®-based multi-core processor
  • Vekt: 1,6 kilogram
  • GPU: AMD Radeon™-based High Definition GPU
  • RAM: 2GB

Spill[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Liste over Wii U-spill

Wii U har mange eksklusive spill, deriblant Mario Kart 8, Super Mario 3D World, The Legend of Zelda: Wind Waker HD og Super Smash Bros.

eShop[rediger | rediger kilde]

eShop er Nintendos digitale markedsplass. Nesten alle Wii U-spill som er lansert i fysisk format, kan lastes ned digitalt herfra. Mange spill lanseres i tillegg kun digitalt på eShop, og er ikke tilgjengelig for Wii U i andre butikker. Via eShop kan man også laste ned utvalgte spill fra konsollene Nintendo Entertainment System (NES), Super Nintendo Entertainment System (Super NES), GameBoy Advance og Nintendo Wii.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Luke Karmali (29. oktober 2014). «Nintendo Financials Reveal Wii U Sales Rise But Still Slow» (engelsk). IGN. Besøkt 29. oktober 2014. 
  2. ^ George, Richard (7. juni 2011). «E3 2011: Playing the Wii U» (engelsk). IGN. Arkivert fra originalen 7. juni 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]