Vlastimil Bubník

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Current event marker.svgNylig avdød: Denne artikkelen handler om en person som nylig er avgått ved døden. Biografier om nylig avdøde blir ofte utvidet som følge av ny informasjon i nekrologer, og det kan hende at teksten ikke er fullt ut oppdatert ennå. Vær oppmerksom på at artikkelen kan bli endret, og vis ellers vanlig kritisk sans til det du leser i Wikipedia.

Vlastimil Bubník (født 18. mars 1931 i Kelč, død 6. januar 2015) var en tsjekkoslovakisk ishockeyspiller som deltok i De olympiske vinterleker i 1952 i Oslo, 1956 i Cortina d'Ampezzo, 1960 i Sqauw Valley og 1964 i Innsbruck.

Bubník vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under Vinter-OL i 1964] i Innsbruck. Han var med på det tsjekkoslovakiske laget som kom på tredje plass i turneringen bak Sovjetunionen og Sverige. Det var seksten lag som deltok, etter en kvalifiseringsrunde gikk de åtte vinnerne videre til finalegruppe som spilte en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. Sovjetunionen vant alle sju kampene og vant serien med maksimale 14 poeng foran Sverige, Tsjekkoslovakia og Canada alle med ti poeng.

Bubník spilte 127 landskamper for Tsjekkoslovakias herrelandslag i ishockey og scoret 121 mål. Han spilte også fotball på landslagsnivå, elleve kamper for Tsjekkoslovakias herrelandslag i fotball og fire mål. Han scoret et mål mot Frankrike i bronsefinalen i EM i fotball 1960 som Tsjekkoslovakia vant 2–0.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]