Vaffelhjarte

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vaffelhjarte
Generell informasjon
SjangerBarneserie, dramaserie
Prod.landNorge
Sendeår2011
Episoder7
SpråkNorsk
Basert påQ125372196
Bak kamera
ManusAtle Knudsen
RegiAtle Knudsen
MusikkOdd Nordstoga
Prod.selskapNRK
Sending
Periode14. okt. 201125. nov. 2011
TV-kanalNRK Super
Eksterne lenker
IMDb
Maria Parr har skrevet Vaffelhjarte.

Vaffelhjarte er en norsk dramaserie for barneserie som gikk på NRK Super i 2011. Serien handler om de to niåringene Trille og Lena som bor i ei bygd på Sunnmøre.[1] Serien er basert på Maria Parrs bok fra 2005 med samme navn.

Serien ble vinner av Gullruten 2012 i kategorien «Beste barne- eller ungdomsprogram», og Barnevakten kåret den til «årets familieprogram».[2]

Den ble innspilt på Runde.

Handling[rediger | rediger kilde]

I den fiktive bygda Knert-Mathilde på Sunnmøre bor niåringene Trille og Lena. De er de to eneste barna på deres alder som bor på plassen ut mot havet. De er naboer, men Trille vil gjerne være bestevennen til Lena. Lena mener at det ikke går, for hun skal kanskje flytte snart, og bestevenner må jo bo på samme sted, eller? De finner på masse moro sammen, spiller fotball, leker gatemusikanter, gjør rampestreker, også har de hemmeligheter sammen. Det beste Lena og Trille vet er vaflene som tantefarmor lager.

Roller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NRK TV – Vaffelhjarte». Besøkt 20. februar 2020. 
  2. ^ ««Vaffelhjarte» årets familieprogram 2011». Barnevakten. 2012. Arkivert fra originalen 19. november 2016. Besøkt 2016.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]