Uwe Mèffert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Uwe Mèffert
Født30. nov. 1929Rediger på Wikidata
Wernigerode
Død30. apr. 2022[1][2]Rediger på Wikidata (92 år)
BeskjeftigelseDesigner Rediger på Wikidata
NasjonalitetTyskland

Uwe Mèffert (født 28. november 1939 i Wernigerode i Tyskland) har laget og solgt mekaniske puslespill over flere tiår.

På begynnelsen av 1970-tallet, undersøkete Uwe Mèffert energistrømmene i menneskekroppen og hvilke eventuelle effekter forskjellige former har på energistrømmene. Pyramider var populære på den tiden.[klargjør] Han laget forskjellige polygon av balsatre, men de ble etter hvert kjedelig for ham, så han kuttet dem i symmetriske stykker og festet dem med gummistrikker til en senterball. Det var avslappende å leke med dem, men formene hadde liten virkning. Uwe Mèffert la derfor figurene i en skuff.

Da Erno Rubik's oppfinnelse, Rubiks kube, ble populær, overtalte en venn Uwe Mèffert til å selge puslespillene. I 1981 viste Uwe Mèffert puslespillene til Tomy Toys i Japan. Tomy Toys valgte ut det pyramideformede leketøyet, Pyraminx, og satte det i produksjon. Over 10 millioner puslespill ble solgt allerede julen 1981. Deretter fulgte andre puslespill.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Uwe Mèffert ble født i Wernigerode i Tyskland 28. november 1939. Foreldrene var farmasøyt Otto Oscar Wilhelm Rudolph Meffert og Emmy Johanna Frieda Von-Vorkauf. Han hadde en fire år yngre bror som ble ingeniør. Han giftet seg med Jing Mèffert og fikk tre barn, Michelle, Andrew og Ulrich.

Mèffert har utdannelse fra Heidelberg i Tyskland, Geelong i Australia, Bern i Sveits, og fra flere asiatiske land.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ nettsted, twistypuzzles.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ nettsted, www.speedsolving.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]