Suzanne Tamim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Suzanne Tamim
Født23. sep. 1977Rediger på Wikidata
Beirut
Død28. juli 2008[1]Rediger på Wikidata (30 år)
Emiratet Dubai
BeskjeftigelseSkuespiller, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetLibanon
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, arabisk popmusikk
InstrumentVokal
Aktive år19962008
PlateselskapRotana Music Group
Nettstedhttp://suzantamim.jeeran.com/

Suzan Abdul Sattar Tamim (arabisk: سوزان تميم, født 23. september 1977 i Beirut i Libanon, myrdet den 28. juli 2008 i Dubai i De forente arabiske emirater) var en libanesisk sangerinne. Hun ble brutalt drept, og mordsaken med dens vendinger vakte stor almen interesse.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Suzanne Tamim kom fra en sunnismuslimsk familie.

Hun vant Lebanese Broadcasting Corporations libanesiske talentshow Studio Al Fan i 1996 og ble ansett som et lovende talent med flere hits. Imidlertid ble hun også kjent for sine krumspring. Hun forsvant i Frankrike for en tid før hun giftet seg med sin første ektemann, Ali Muzannar, i 2002. Ekteskapet endte snart med skilsmisse.

Tamims siste album ble produsert i 2002 av Rotana og ble kalt Saken Alby.[2] Den satte salgsrekord. Hennes siste sang, Lovers, innspilt i 2006, var dedisert til den myrdede libanesiske statsminister Rafik Hariris minne.[3]

Suzanne Tamims andre ekteskap var med produsenten Adel Matuk. Matuk ble introdusert for henne av Studio Al Fan-sjef Simone Asmar med en forespørsel om han kunne ta vare på Suzan. Han skulle forberede comebacket hennes. Det kom til en 15-årskontrakt mellom selskapet hans Arab-European Production og henne.

Men etter noen måneder ba han henne om å gi opp sangkarrieren og bli husmor. Matuk klarte til og med å få Suzan Tamim til ikke lenger å forlate Libanon ved en rettskjennelse. Likevel flyttet hun til Dubai i slutten av 2007, hvor hun bodde alene til slutten. Der skal hun ha opptrådt i klubber og vært ganske kjent.

Død[rediger | rediger kilde]

Den 28 juli 2008 ble Tamin funnet død i sin leilighet i Dubai Marina. Dødsårsaken var en rekke knivstikk. Mannen hennes var i Beirut da nyheten om hennes død nådde ham. En 39 år gammel mistenkt arrestert kort tid etter at forbrytelsen ble funnet død i sin celle bare dager etter arrestasjonen.

Den prominente egyptiske forretningsmannen Hisham Talaat Moustafa ble i 2009 stilt for retten i Kairo, han ble funnet skyldig i å ha bestilt drapet; han ble dømt til døden ved hengning,[4] men på grunn av en juridisk feil av rettsteknisk art måtte rettergangen gjentas. Året derpå ble han istedet dømt til isteden til 15 års fengsel.[4][5][6]

Film[rediger | rediger kilde]

Den svenske filmskaperen Tarik Salehs prisbelønte[7] film The Nile Hilton Incident fra 2016 er inspirert av mordet på Suzanne Tamim.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]