Tom Clancy’s Splinter Cell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Splinter Cell»)
Tom Clancy’s Splinter Cell
Utvikler(e)Ubisoft
Gameloft
Ubisoft Montreal
Ubisoft Shanghai
Ubisoft Toronto
Ubisoft Annecy
PlattformMicrosoft Windows, J2ME, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox, Xbox 360, Game Boy Advance, Nintendo GameCube, Nintendo 3DS, Wii U, Android
SjangerAction-eventyrspill, snikespill
Nettstedwww.splintercell.com

Tom Clancy's Splinter Cell er en serie prisbelønte videospill utviklet av Tom Clancy, utgitt av Ubisoft.

Oversikt[rediger | rediger kilde]

Historien er stort sett lik i alle spillene, men med stor variasjon i de ulike oppdragene. Terrorister planlegger et angrep med masseødeleggelsesvåpen og det er hovedpersonen Sam Fisher sin jobb å stanse dette. Sam er en topptrent agent som jobber for NSA og har et bredt utvalg av våpen og hjelpemidler til disposisjon. Alt fra nattkikkert, radiokommunikasjon, pistol og kniv til sniper-rifle, forskjellige typer granater og utskytbare minikameraer og elektrosjokk-patroner. Oppdragenes omfang varierer, men stort sett skal Sam innfiltrere ulike organisasjoner på forskjellige plan. Informasjonssamling, deaktivere bomber, ødelegge fiendens utstyr og kidnappe eller drepe terroristledere er noe av det Sam må gjøre for å fullføre oppdragene.

Sniking er et viktig aspekt i spillet. Sam bør helst komme seg helt eller delevis uoppdaget igjennom oppdragene. Ved å benytte seg av sitt utstyr kombinert med atletiske ferdigheter, kan Sam utføre oppdragene uten å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet. Å skade eller drepe sivile eller fiender kan føre til avbrytning av oppdraget eller at en alarm utløses og dermed øker vanskelighetsgraden. Alarmene utløses hvis for eksempel en person i spillet finner en annen person død eller bevisstløs, eller oppdager Sam Fisher som en inntrenger. Oppdraget kan også avbrytes dersom for mange alarmer blir utløst. Derfor er den enkleste måten å komme videre i spillet på å bevege seg i skyggene, snike seg forbi vakter på finulige måter og velge smarte ruter.

Sam blir sendt på oppdrag verden over. I spillene befinner han seg blant annet i USA, Panama, Japan, Indonesia, Frankrike, Georgia, Israel og Myanmar (Burma).

Skuespiller Michael Ironside gir stemmen til Sam Fisher i spillene.

Spillene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]