Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction
UtviklerUbisoft Montreal
UtgiverUbisoft
DistributørSteam
Google Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
ForfatterTom Clancy
SpillmotorLEAD
Plattformps3,xbox 360 og pc
Utgivelse13. april 2010
SjangerSniking, action
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense18+
FormatDVD
Del av serien splinter cell
Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent
Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction er det sjette spillet i Splinter Cell-serien.[1] I denne utgaven blir hovedpersonen, Sam Fishers datter, drept av en hemmelig gruppe. Som Fisher skal spilleren finne denne gruppen og hevne drapet på datteren. I dette spillet kan spilleren være FPS eller agent.

Splinter Cell: Conviction introduserer en rekke nye spill-funksjoner til Splinter Cell-serien. Spilleren kan for eksempel markere spesifikke mål, for eksempel fiender eller gjenstander, og skyte dem i rask rekkefølge uten å målrette hver enkelt mål manuelt. Andre nye funksjoner inkluderer muligheten til å forhøre karakterer i sanntid, og bruke objekter i det omkringliggende miljøet mot dem.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillets historie er delt inn i to deler. Hoveddelen er spillets enkeltspiller-kampanje, som gir spilleren kontroll over Sam Fisher tre år etter hendelsene i Splinter Cell: Double Agent. De to agentene Archer og hans russiske partner Kestrel er utplassert til Nevsky Prospekt i St. Petersburg, Russland for å hindre korrupte elementer fra det russiske militæret fra å selge avanserte stridshoder på en svartebørs. Etterretning fra den kriminelle Andriy Kobin peker på smugleren Valentin Lesovsky. Archer og Kestrel har i oppgave å si opp Lesovsky og hans med-arbeider, Boris Sychev, samt få tak i Lesovskys kontakter.

Etter å ha gjennomført oppdraget, blir Archer og Kestrel deretter utplassert ved den russiske ambassaden i Baku, Aserbajdsjan for å samle etterretning om en våpen-avtale utført av den tidligere russiske GRU-oberst Leonid Bykhov. De observerer avtalen og er vitne til at Bhykov forråder sin kollega, Tagizade, og beordrer håndlangerne sine til å drepe ham. Archer og Kestrel forhører Bhykov, og får vite at han samarbeider med generalmajor Kerzakov, som er i Yastreb Complex, en underjordisk festning som ligger under Moskvas røde plass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «GamesRadar+». Besøkt 15. august 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]