Spente nerver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Spente nerver
orig. Raw Deal
Generell informasjon
Utgivelsesår1948
Prod.landUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAnthony Mann
ProdusentEdward Small
MusikkPaul Sawtell
SjeffotografJohn Alton
Prod.selskapEagle-Lion Films
Premiere26 mai. 1948 (USA)
Eksterne lenker

Spente nerver[1], (originaltittel: Raw Deal) er en amerikansk gangsterfilm og film noir fra 1948 regissert av Anthony Mann og med foto av John Alton.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Joe Sullivan har blitt dømt til fengsel for en uspesifisert forbrytelse. Hans andel for å begå forbrytelsen skulle være 50 000 dollar. Joe bryter ut av fengsel ved hjelp av en jente, Pat. Flukten har blitt tilrettelagt av deres tidligere med-skyldige Rick Coyle, en sadistisk gangster, som forventer at Joe blir drept under flukten slik at han slipper å måtte betale Joe de 50 000 dollar han skylder.

Flukt-bilen blir skadet, og Joe bestemmer seg for at de burde gjemme seg hos hans juridiske saksbehandler Ann. Hun hadde besøkt Joe i fengsel fordi hun forsøkte å reformere ham, og fordi hun utviklet romantiske følelser for ham. Når politiet omringer Anns leilighet, forsøker hun å overbevise Joe om å overgi seg. I stedet tvinger Joe henne til å flykte sammen med dem. De tre fortsetter å unndra seg politiet, frem til en av Ricks håndlangere finner dem. Joe ønsker å starte et nytt liv i Sør-Amerika sammen med Pat.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]