Sladderen går

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sladderen går
orig. The Gorgeous Hussy
Generell informasjon
Utgivelsesår1936
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde94 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiClarence Brown
MusikkHerbert Stothart
SjeffotografGeorge J. Folsey
KlippBlanche Sewell
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Sladderen går (originaltittel: The Gorgeous Hussy) er et amerikansk historisk drama fra 1936 regissert av Clarence Brown med Joan Crawford og Robert Taylor i hovedrollen.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1823 driver major O'Neal og hans datter Margaret "Peggy" O'Neal et vertshus som politikere i Washington D.C. ofte besøker. Peggy er frittalende for en kvinne for sin tid, og når Tennessee-senator Andrew Jackson (spilt av Lionel Barrymore) besøker dem, refererer hun kjærlig til ham som "Onkel Andy"

Peggy er i hemmelighet forelsket i den velkjente Virginia-senatoren John Randolph, men følelsene hennes er tilsynelatende ubesvarte. Et nytt gjestgiveri drevet av "Beau" Timberlake åpner, og Beau blir snart forelsket i Peggy og frir til henne. Men hun nekter, fordi hennes romantiske følelser er forbeholdt John. Men John mener at hun er alt for ung, men begynner etter hvert å endre seg. Når han endelig innser at de begge er forelsket, får han imidlertid vite fra Beau at Peggy endelig har gitt samtykke til å gifte seg med ham.

John mener at Beau ville være en langt mer passende ektemann for henne. Men Beau dør bare noen få måneder senere. I 1828 kommer John tilbake fra å være minister til Russland. Samtidig blir Jackson valgt til USAs president midt i en kampanje med verbale angrep rettet mot hans kone Rachel, som han giftet seg med før skilsmissen fra hennes første ektemann var endelig. Rett etter valget dør Rachel etter å ha bedt Peggy om å ta seg av Jackson. Peggy blir snart hans fortrolige.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]