Silje Ekroll Jahren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Silje Ekroll Jahren
Født10. mai 1988Rediger på Wikidata (35 år)
Nordkisa
BeskjeftigelseOrienteringsløper Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
SportOrientering
TrenerFrode Balchen
Klubb(er)Sveriges flagg Sävedalens AIK

Norges flagg Raumar Orientering
Sveits’ flagg OL Norska
Tidligere:

Norges flagg Ullensaker SK
Nasjonale titler1 NM-gull
Kongepokal1 (2017)
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Norge Norges flagg
Orientering
Verdenscupseiere, enkeltløp: 0

(én sjetteplass)

Per 28. mai 2017
Verdensmesterskap
Bronse2012 Sveits’ flagg Lausanne Stafett
Norgesmesterskap
Gull2017 Hamar Sprint
Sølv2011 Arendal Sprint
Sølv2012 Øvrevoll, Oslo Sprint
Junior-VM (JWOC)
Gull2007 Australias flagg Dubbo Stafett
Gull2008 Sveriges flagg Göteborg Sprint

Silje Ekroll Jahren (født 10. mai 1988 i Nordkisa) er en norsk orienteringsløper. Hun løper for den svenske klubben Sävedalens AIK og det norske landslaget. I norgesmesterskap representerer hun romeriksklubben Raumar Orientering.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Juniortiden (2005-2008)[rediger | rediger kilde]

Ekroll Jahren tok gull på stafetten under junior-VM i australske Dubbo i 2007. Med seg på vinnerlaget hadde hun Kine Hallan Steiwer og Siri Ulvestad. Året etter tok hun sølv på sprinten i Göteborg. Dette var hennes fjerde og siste junior-VM.

Fra junior-NM har hun to gull på langdistanse og to sølv fordelt på mellomdistanse og ultralang distanse. På denne tiden var Jahren også en dyktig langrennsløper, noe som resulterte i blant annet en sølvmedalje og to bronsemedaljer fra Junior-NM på ski.

Senior (2009-dd)[rediger | rediger kilde]

I 2012 var Ekroll Jahren på det norske laget som tok bronse på stafetten under VM i sveitsiske Lausanne. Hun løp den første etappen for Norge, og det var Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg som løp de øvrige etappene. Hun ble nummer 10 på sprinten i Lausanne og satte i VM-sammenheng personlig bestenotering to år senere med åttendeplassen fra sprinten i skotske Inverness.

Hun har vært blant de ti beste i enkeltløp i Verdenscupen seks ganger. Hennes beste plassering er sjetteplass fra Langdistanse i sveitsiske Arosa i september 2015.

Fra NM har Jahren ett gull og to sølvmedaljer på sprintdistansen. Sølvmedaljene tok hun i 2011 og 2012. NM-gull vant Ekroll Jahren under norgesmesterskapet på Hamar i 2017. I tillegg til gullmedaljen mottok hun kongepokalen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]