Silent Hill: Downpour

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Silent Hill: Downpour
UtviklerVatra Games
UtgiverKonami
KomponistDaniel Licht
SerieSilent Hill
SpillmotorUnreal Engine 3
PlattformXbox 360
PlayStation 3
Utgivelse13. mars 2012[1]
SjangerPsykologisk skrekk
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.konami.com/officialsites/silenthill/

Silent Hill: Downpour er et overlevelsesskrekkspill i Silent Hill-serien. Det kom ut i 2012 til PlayStation 3 og Xbox 360.[2]

Spilleren skal kontrollerer Murphy Pendleton, en straffedømt som har stukket av fra fengsel. Murphy kan utforske byen til fots, eller ved å bruke de forlatte tunnelbanene som en snarvei til forskjellige deler av byen. Deler av bakhistorien hans kan avsløres gjennom notater eller tilbakeblikk i løpet av spillet. Hemmelige meldinger kan avdekkes ved bruk med en lommelykt av ultrafiolett stråling. Spilleren kan også forme Murphys karakter gjennom en rekke moralske valg som blir presentert gjennom spillet, ved å la karakteren enten handle på eller nekte muligheten til å redde ikke-spillerstyrt spillere.

Murphy kan også skaffe en rekke våpen som kan brukes til nærkamp, inkludert flasker, spader eller økser. Men bare en av disse tingene kan æres om gangen, og våpen kan gradvis forringes ved bruk, og etter hvert gå helt i stykker. Skytevåpen og ammunisjon er begrenset. Murphy kan også slåss med bare knyttnevene, selv om dette kan forhindre ham fra å blokkere angrep.

Handling[rediger | rediger kilde]

Murphy Pendleton har sittet fengslet i flere år før spillet begynner. Når han skal fraktes til et annet fengsel krasjer kjøretøyet han sitter i, og Murphy bestemmer seg for å flykte. Han kommer seg til byen Silent Hill, men det han ikke vet er at byen trekker til seg psyken til alle som besøker området, og danner alternative versjoner fra deres ubevisste sinn, mentale tilstand og tanker.

På sin reise gjennom den stort sett forlatte byen møter Murphy det kryptiske postbudet Howard Blackwood og besøker Devil's Pit, en turist-attraksjon, hvor han møter den suicidale karakteren J.P. Sater. Ettersom Sater tidligere var indirekte ansvarlig for dødsfallene til åtte barn, blir Sater etter hvert så konsumert av skyldfølelse at han begår selvmord.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) Internet Game Database, Wikidata Q20056333, https://www.igdb.com/ 
  2. ^ Hopper, Steven (12. mars 2012). «Silent Hill Downpour Review». IGN (engelsk). Besøkt 23. desember 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]