Ragnar Fjelland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ragnar Fjelland
Født28. apr. 1947[1]Rediger på Wikidata (76 år)
Utdannet vedNorges tekniske høgskole
Universitetet i Tromsø
NasjonalitetNorge

Ragnar Fjelland (født 1947) er en norsk fysiker og filosof. Han er professor emeritus ved Senter for vitenskapsteori, Universitetet i Bergen.

Han tok hovedfag i strukturfysikk ved NTH i 1972[2] og magistergrad i filosofi ved Universitetet i Tromsø i 1975.[3] Han var i perioden 1979 - 1989 amanuensis og førsteamanuensis ved Institutt for filosofi, Universitetet i Tromsø, og i perioden 1993 - 2014 professor i vitenskapsteori ved Senter for vitenskapsteori og Institutt for fysikk og teknologi, Universitetet i Bergen.

I perioden 1991 - 1999 var han medlem av Den nasjonale forskningsetiske komite for naturvitenskap og teknologi (NENT), og i perioden 2008 - 2016 var han medlem av Teknologirådet.

Han har vært gjesteforsker ved Universitetet i Konstanz, Tyskland, University Malaya, Kuala Lumpur, Malaysia, University of California, Berkeley, USA, University of Toronto, Toronto, Canada, og Max Planck instituttet for vitenskapshistorie, Berlin, Tyskland.

Han har skrevet en rekke faglige artikler, om emner fra kvantemekanikk til Goethes fargelære. Han har bidratt til flere artikkelsamlinger, og har utgitt flere bøker i vitenskaptori og om teknologi, miljø og etikk.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.birthday.se[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Ragnar Fjelland En undersøkelse over interdiffusjon mellom palladium og kopper Norges tekniske høgskole Institutt for røntgenteknikk Hovedoppgave i strukturfysikk 1972
  3. ^ Ragnar Fjelland Aristoteles, Galilei og Kant : et vitenskapsteoretisk perspektiv Hovedoppgave i filosofi - Universitetet i Tromsø, 1975