Portaldiskusjon:Forside/Arkiv 2013

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Foreslår at kultur fjernes fra aktuelt[rediger kilde]

Jeg foreslår at punktet kultur fjernes fra aktuelt, da det sjelden eller aldri står noe der. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 10. jan 2013 kl. 22:21 (CET)

Det bør ikke være enten eller. Vi har festivaler og annet og da bør det kunne være mulig å bruke punktet, men det bør være mulig å gjøre det usynlig om det ikke står noe der. Forøvrig viser dette en stor mangel ved Wikipedia at det ikke er noen som oppdaterer dette. --Nina (diskusjon) 10. jan 2013 kl. 22:57 (CET)
Vel, jeg forsøker å med jevne mellomrom legge inn noe i Kultur-delen, men av og til, som de siste månedene, har det blitt lite. Håper den kan stå, men flere kan gjerne bidra til å holde den oppdatert! :-) Mvh. Marius2 (diskusjon) 10. jan 2013 kl. 23:45 (CET)
Vi har jo Festspillene i Bergen, enten har den vært, eller så kommer den, så om ikke noe annet skjer så bør jo det kunne legges inn. Synd at det ikke er noe bilde til artikkelen, men uansett bedre enn en tom linje. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 11. jan 2013 kl. 12:37 (CET)
Kommentar: Hørte på NRK1 nå (av hallodamen) at Sending nr 1500 av Norge Rundt pågår akkurat nå 11. januar 2013. Det burde vel sies å være en aktuell kulturnyhet. Hva med en oppdatering ? Mvh --Migrant (diskusjon) 11. jan 2013 kl. 19:48 (CET)
Ser det som et større problem at vi har så få nyhetssaker. Nå er det jo bare én. Hvis situasjonen ikke bedrer seg, synes jeg vi burde bytte ut hele Aktuelt-boksen med en boks lignende den de har på nnwp eller svwp. Jeg liker spesielt den på svwp, fordi den inviterer veldig tydelig til å delta. – Danmichaelo (δ) 11. jan 2013 kl. 21:05 (CET)

Vennligst legg mer arbeid i norske Wikipedia-artikler! Det er en skam å se svært korte artikler på norsk i forhold til andre språk. Skrevet av 83.108.69.221

Jeg er helt enig og det begynner med at man lærer seg hvordan Wikipedia fungerer, f.eks er det kun vanlig å bruke en tom linje før innlegg. Videre er det vanlig at de som ønsker å bidra ved å legge mer arbeide i artikler på Wikipedia registrerer seg, det gir en rekke fordeler, er gratis og alle seriøse bidragsytere bør gjøre det. Med andre ord, dine bidrag er velkomne, så lenge du lærer deg hvordan denne kunnskapsdugnaden fungerer. Velkommen skal du være! Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 5. apr 2013 kl. 19:53 (CEST)

Lenka til Wikidata[rediger kilde]

Bør ikke lenke til Wikidata under søsterprosjekter endres slik at man kommer rett til Wikidata i mest mulig norsk språkdrakt, dvs. føye til uselang=nb i URL'en? Kimsaka (diskusjon) 9. apr 2013 kl. 16:02 (CEST)

Svært lite relevant nyhet på forsiden[rediger kilde]

På forsiden ligger nå en nyhetsmelding om at FNs generalforsamling setter Fransk Polynesia på avkoloniseringslisten. Dersom forsiden skal forsøke å gi nyheter som til en viss grad er meningsfullle så bør den fjernes, fordi:

  • Vi har ikke en gang en lenke til noen underliggende artikkel av typen Dekolonisering av Fransk Polynesia
  • Ifølge AFP så ønsker ikke området selv uavhengighet fra Frankrike.
  • Sist, men ikke minst, uansett om en liker det eller ei så betyr FNs generalforsamling ingenting i denne sammenheng. Sikkerhetsrådet avgjør, og der har Frankrike som en av de fem vetomaktene all mulighet for å stoppe saken.

Så denne saken bør fjernes og noe mer relevant bør legges inn. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 19. mai 2013 kl. 12:49 (CEST)

Kort språklig kommentar[rediger kilde]

På den nye (og må jeg si meget gode) forsiden står det:

Anne-Sophie Ofrim er frelst på Danmark

Der korrekte må være at hun er frelst for Danmark. «På» er en stedsangivelse, og jeg tror vel ikke meningen er å angi at hun har blitt frelst i Danmark? Petter Bøckman (diskusjon) 26. mai 2013 kl. 23:28 (CEST)

Prosjektet er IKKE vedtatt. Men det er enighet mellom partier som har flertall. Vedtak kan forventes før sommerferien. 91 (diskusjon) 29. mai 2013 kl. 00:52 (CEST)

Feil på frontsiden[rediger kilde]

I dag står det under "I dag" "1939 – Sudetenland ble overført til Tyskland." Men det var i 1938 !!!

Takk for at du sa ifra. Det er ordnet nå. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 11. okt. 2013 kl. 10:18 (CEST)

Nytt emne[rediger kilde]

Det dukker i blant (seinest i dag, se historikk) innlegg her som tyder på at noen prøver å skrive en ny artikkel ved å legge den ut her. Kanskje skyldes det at det er en fane som heter «nytt emne». Burde den skifte navn til «ny tråd» eller noe slikt? Hilsen GAD (diskusjon) 11. okt. 2013 kl. 21:29 (CEST)

Ny tråd høres ut som en god ide, men jeg tror kanskje ideen bør luftes på tinget/torget før vi forandrer det. Profoss (diskusjon) 12. okt. 2013 kl. 16:38 (CEST)
"Ny tråd" vil være direkte misvisende, ettersom en diskusjon kan bestå av flere/mange tråder, jf. en:wp:THREAD. Hva med "Nytt debattema" el. bare "Ny debatt"? Mvh. Nording (diskusjon) 17. okt. 2013 kl. 18:28 (CEST)

Bill Foukes[rediger kilde]

Nylig avdød: 25. november – Bill Foulkes, engelsk fotballspiller og -trener (81). På forsiden på maskinen jeg sitter ved står streken og "trener" på hver sin linje. Dette blir feil, streken skal markere at han både var fotballspiller og fotballtrener. Vet ikke helt hvordan jeg kan ordne dette. Kronny (diskusjon) 3. des. 2013 kl. 11:51 (CET)

Fikset det ved å erstatte den vanlige bindestreken med en non-breaking hyphen (hard bindestrek) som jeg klippet og limte fra en:HyphenDanmichaelo (δ) 3. des. 2013 kl. 12:01 (CET)

2 bilder av Nelson Mandela[rediger kilde]

Det synes jeg er et for mye... når det allikevel er så få bilder på Portal:Forside. Mvh Migrant (diskusjon) 6. des. 2013 kl. 01:56 (CET)