Portaldiskusjon:Forside/Arkiv 2011

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

VM i hundekjøring[rediger kilde]

Vinnerne er utropt på forsida, men deltakerne har nå åtte timers obligatorisk hvil på Tolga, og etappen til Røros gjenstår. – Kaitil 5. feb 2011 kl. 23:55 (CET)

Olav Engelbrektsson[rediger kilde]

Meddelelse til OTRS:

Olav Engelbrektsson døydde i 1538 - ikkje 1558 slik det står på framsida i dag. Men datoen er rett. Asav 7. feb 2011 kl. 10:58 (CET)

VG har passert Aftenposten[rediger kilde]

Siden Aftenposten jubler i spaltene over å ha blitt Norges største avis igjen, er det lett å la seg forlede til å tro at «Aftenposten har gått forbi VGs opplagstall», slik det står på WP-forsiden nå. Men det er altså omvendt. VG har gått forbi Aftenposten. Begge er nemlig på vei nedover. Kimsaka 20. feb 2011 kl. 13:52 (CET)

Idrettsforbundet 150 år[rediger kilde]

Dagen markeres 15 mars på Oslo rådhus. Aktuelt ? Ser at de skal ha et jubileumsseminar med 3 kjente foredragsholdere over temaet «Idretten – den største samhandlingsarenaen» med kronprins Haakon, Anniken Huitfeldt og Jacques Rogge, og konferansier er Dan Børge Akerø. Beklager at jeg glemte signeringen Mvh --Migrant 9. mar 2011 kl. 15:26 (CET)

Wikipedia in Tatar[rediger kilde]

Dear friends, may I ask you to add a hyperlink to our Tatar Wikipedia (http://tt.wikipedia.org) to yourr Front page. Tatars - are turkic nation living in Tatarstan Republic, second biggest nation in Russian Federation. hope to hear from you soon. sincerely yours, Muhtac 20. mar 2011 kl. 18:14 (CET)

Hi, Muhtac. We only link to the biggest Wikipedias and those that are linguistically and/or geographically close to Norwegian, that's the reason Tatar isn't included. This is to avoid having a list of 250+ languages on the main page, which would be a bit distracting. Jon Harald Søby 20. mar 2011 kl. 18:38 (CET)
no problem Jon, see you later, when Tatar wikipedia grows )) Muhtac

Språk i "I dag"[rediger kilde]

Her brukes presens ("ble født") og historisk presens ("blir født") om hver andre når de ulike hendelsene omtales. Det er både dannet, holder, døde, blir og ble. Historisk presens er dårlig språk når man skriver om historieke hendelser, som burde overlates til historiske romaner. Uansett burde alle hendelser i denne spalten i det minste skrives i samme gramatiske form. Olatei 11. apr 2011 kl. 10:34 (CEST)

Kjell Håkonsen (Travkusk (Spikeld/Rex Rodney) og travtrener er død.[rediger kilde]

På forsiden som nylig avdøde eller ? lenke til dagbladet-artikkel og Aftenbladet-artikkel. Mvh --Migrant 19. apr 2011 kl. 15:29 (CEST) sorry glemte siggen

Han døde visstnok etter midnatt, dvs. den 7. mai. Kan noen være så vennlig å forandre datoen på forsiden?--Mycomp 7. mai 2011 kl. 13:12 (CEST)

Fant ut hvordan man gjør det, og gjorde det selv.--Mycomp 7. mai 2011 kl. 16:43 (CEST)

Interwiki[rediger kilde]

Det er mange wiki'er på forskjellige språk som ikke er vist i interwiki-seksjonen på forsiden. Den må utvides. --Berntisso 3. jun 2011 kl. 16:03 (CEST)

please correct to: 69 drepte i massakren ...[rediger kilde]

"68 drepte i massakren på Utøya og åtte i eksplosjonen i Oslo Sentrum ved Regjeringskvartalet (bilde)." ist not correct. Zabia 30. jul 2011 kl. 11:07 (CEST)


-- Jeg la også merke til denne feilen! Bør ikke noen endre det?

Søkefunksjonen[rediger kilde]

Jeg trodde forstørrelsesglasset øverste til høyre gjorde at man faktisk foretok et søk. Jeg husket ikke hele navnet på Trond Espen Seim og søkte på "Seim". Et trykk for forstørrelsesglasset gjorde at jeg hver gang havnet direkte til artikkelen om tettstedet Seim. Jeg bruker Firefox 6.0.2, men fungerer heller ikke i Internet Explorer 7.

Holder man pekeren over forstørrelsesglasset så er hjelpeteksten: "Søker etter sider som inneholder denne teksten", men det gjør den altså ikke.

PS: Dobbeltsjekket nå med engelsk versjon, der fungerer det pussig nok. Søker jeg på Seim der, så kommer jeg til en oversikt over artikler med "Seim" i seg, men Trond Espen Seim står der fortsatt ikke.

PS2: Hvis dette er feil sted å poste dette, så vennligst ikke bare slett teksten uten videre, men flytt den til et bedre egnet sted. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.208.209.50‎ (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei! Jeg synes det også er litt underlig at forstørrelsesglasset går direkte til artikkelen med samme navn (merk at engelsk wiki gjør det samme, bare at pekersiden Seim er oppføringen der). Måten å søke på er hvis man skriver inn "Seim" og velger den nederste oppføringen fra menyen som dukker opp mens man skriver. Jeg håper dette var oppklarene. Profoss (diskusjon) 10. sep 2011 kl. 19:54 (CEST)
Der var den siden jeg var ute etter ja, som egentlig burde ha kommet opp når man bruker forstørrelsesglasset. Da vet jeg det videre. Takk! Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.208.209.50 (diskusjon · bidrag) 10. sep 2011 kl. 20:22 (Husk å signere dine innlegg!)

random article[rediger kilde]

savner random article i menyen til venstre, finnes på f eks engelsk og svenske wikipedia, men har blitt fjerna i den norske versjonen - hvorfor? kan den legges inn igjen, please? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 109.247.82.116 (diskusjon · bidrag) 21. aug 2011 kl. 19:23 (Husk å signere dine innlegg!)

Vel, den er der fortsatt. Ser du ikke "Tilfeldig side" under Prosjekt i menyen til venstre? – Sandip90 22. aug 2011 kl. 00:14 (CEST)

Lenke til gal språkversjon, ukens artikkel[rediger kilde]

Hvorfor lenker "Sherlock Holmes" til bokmål-/riksmålsartikkelen, når det står at det er den nynorske som er dagens skandinaviske artikkel? Jeg antar det er en feil, men jeg kan vel ikke gjøre noe med det. mvh NAPkjersti 4. sep 2011 kl. 13:42 (CEST)

Noen har hatt fingertrøbbel. Fikset nå. — Jeblad 4. sep 2011 kl. 13:47 (CEST)

Historisk presens i overskrifter[rediger kilde]

I to «overskrifter» brukes det nå presens på avsluttede hendelser. De aktuelle hendelser er dødsfall. Min vurdering er at denne bruken av (historisk) presens ikke er godt språk, fordi det skulle vært brukt imperfektum (fortid). Videre mener jeg at bruken av presens skaper en dramatisk form som faktisk fjerner oppmerksomheten fra de fatale og tragiske hendelser. Det har selvsagt ikke vært formålet for de som med de beste hensikter har skrevet dette inn. Jeg kunne selvsagt redigere disse overskriftene, men jeg synes det er greiere i dette tilfellet å åpne for en diskusjon.Trygve Nodeland 18. sep 2011 kl. 23:09 (CEST)