Portal:Film/Utvalgt biografi/14

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Film og del av arkivet Portal:Film/Utvalgt biografi For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Jessica Marie Alba (født 28. april 1981 i Pomona, California) er en amerikansk skuespillerinne. Hun er kanskje mest kjent for sine roller i TV-serien Dark Angel, samt filmene Honey, Sin City og Fantastic Four. Albas første opptreden i en film var i en liten rolle i filmen Camp Nowhere, som Gail. Hun ble opprinnelig leid inn for to uker, men rollen hennes viste seg snart å være to måneders arbeide da en av de mer prominente skuespillerne sluttet, og Alba ble plukket ut til å erstatte henne på grunn av at de to hadde lik hårfarge. Den unge Alba opptrådte senere i to nasjonale TV-reklamer for Nintendo og J.C. Penney, og senere hadde hun roller i flere uavhengige filmer. Hun begynte med TV-arbeid i 1994, da hun fikk en tilbakevendende rolle som den unge snobben Jessica i tre episoder av Nickelodeon-serien The Secret World of Alex Mack. Siden fikk hun rollen som Maya i de to første sesongene i TV-serien om Flipper. I 1995 hadde hun en rolle i filmen Venus Rising, som unge Eve.

Alba fikk større Hollywoodroller fra 1999, etter at hun opptrådte som et medlem av en snobbete high school-gjeng i Drew Barrymores romantiske komedie Ukysset, og som den kvinnelige hovedrollen i komediegrøsseren Idle Hands samme år. Hennes store gjennombrudd kom da hun var stjernen i Fox' science-fiction-serie Dark Angel, der manusforfatter og regissør James Cameron plukket henne ut blant 1200 kandidater til rollen som den genetisk modifiserte supersoldaten Max Guevera. Les mer