Ukysset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ukysset
orig. Never Been Kissed
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1999
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRaja Gosnell
ProdusentSandy Isaac
Nancy Juvonen
ManusforfatterAbby Kohn
Marc Silverstein
MusikkDavid Newman
SjeffotografAlex Nepomnaschiy
KlippDebra Chiate
Marcelo Sanseviere
Foran kamera
MedvirkendeDrew Barrymore
David Arquette
Jessica Alba
Annen informasjon
Budsjett25 millioner dollar
Totalomsetning84.7 millioner dollar
Distributør20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Ukysset (originaltittel: Never been kissed) er en amerikansk filmkomedie fra 1999 regissert av Raja Gosnell med Drew Barrymore, David Arquette og Michael Vartan i hovedrollene.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Hovedrollene i filmen er:

  • «Josie Geller» – en ung korrekturleser som arbeider i Chicago Sun-Times, og som får i oppdrag å spionere på en lokal videregående skole for å få stoff til en artikkel. Josie ble mobbet da hun selv gikk på videregående; nå skal hun gi seg ut for å være elev
  • «Sam Coulson» – en ung, attraktiv engelsklærer på den skolen Josie begynner på
  • «Robert Geller» – Josies bror som var populær da han gikk på videregående

Handling[rediger | rediger kilde]

I filmen spiller Barrymore Josie Geller, en tidligere taper på videregående som nå arbeider i Chicago Sun-Times. Når hun skal skrive sin første store artikkel må hun immatrikuleres på en videregående skole, selv om hun er 25 år gammel. I begynnelsen faller hun tilbake i rollen som taper, men etter å ha fått hjelp fra sin bror og med fordelen av å allerede ha erfaring fra videregående fra før passer hun bedre og bedre inn. Avisen ønsker at hun skal få en gjeng pene, populære jenter til å stole på henne, slik at hun kan spionere på dem. Disse jentene er ikke særlig intelligente og tolererer ikke smarte jenter med et gjennomsnittlig utseende. Som sidehandling utvikler Josie en romantisk forbindelse med Sam Coulson, en lærer ved skolen. Dette viser seg å være sensitivt siden Coulson tror Josie er en elev ved skolen og derfor gjør noe ulovlig ved å gå ut med henne.

Annet[rediger | rediger kilde]

  • I scenen der Josie og Aldys prater med hverandre på fotballbanen begynner orkesteret plutselig å spille kjenningsmelodien fra Simpsons.

Rolleliste (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]