Petter fra Ruskøy (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Petter fra Ruskøy
Alnes i Møre og Romsdal.
Generell informasjon
SjangerBarn
Utgivelsesår1960
Prod.landNorsk
Lengde1 t. 15 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense5 (Norge)
Bak kamera
RegiNils R. Müller
ProdusentCarl Ferdinand Gjerdrum
Knut Vidnes
(produksjonsledere)
ManusforfatterKnut Vidnes
Basert påBarnetimeboka Petter fra Ruskøy
MusikkBjarne Amdahl
(originalmusikk)
Maj Sønstevold
(«Midtsommervisa»)
SjeffotografFinn Bergan
Sverre Bergli
KlippOlav Engebretsen
Foran kamera
Hovedrolle(r)Peter Drabløs
Annen informasjon
FilmformatSort-hvitt
Prod.selskapToya-Film A/S
Premiere8. desember 1960 (Norge)
Eksterne lenker

Petter fra Ruskøy er en norsk barnefilm fra 1960. Den bygger på barnetimeboka fra 1957 med samme navn. Filmen ble regissert av Nils R. Müller.

Filmen handler om Petter som flytter med familien fra et lykkelig liv i et fiskeværVestlandet til en tøff hverdag ved en byskole i Oslo.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Disse blir hedret av Ålesund kommune». slive.no. Sunnmøre LIVE!. 16. november 2016. Besøkt 20. april 2022. «Kunstnerprisen: Peter Drabløs. | Peter Drabløs har, sammen med Astrid Overaa, vært med å lagt grunnlaget for byens rike teaterliv. Peter begynte sin teaterkarriere som «barnestjerne» i filmen «Petter fra Ruskøy» (1960) og var siden i mange år primus motor for Brageteatret på Fagerlia gymnas. | Peter har stor betydning for byens teaterliv, ikke bare som teaterinstruktør, men også som dramatiker. Peter Drabløs både skrev og regisserte byspillet «Tider skal komme», som ble satt opp i anledning Ålesund bys 150 års jubileum i 1998. | Peter har også vært sentral i utviklingen av Giskespelet, både som regissør, dramatiker og skuespiller gjennom 20 år. Peter Drabløs har regissert og skrevet dramatikk i Ålesund og omegn i en mannsalder, sist med oppsetningen av hans stykke «I anledning dagen» som ble satt opp i anledning Teaterfabrikkens 20 års jubileum i september i år, skriver kultur- og oppvekstutvalgets.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]