Per Joar Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Per Joar Hansen

Per Joar «Perry» Hansen (født 17. august 1965 i Namsos) er en norsk fotballtrener som i øyeblikket er hovedtrener for Rosenborg. Før dette var han trener for Norges U21-herrelandslag i fotball, hvor han tok over før etter 2010-sesongen etter å ha ført 1. Divisjonslaget Ranheim IL til kvalifisering til Tippeligaen.

Hansen vokste opp i den lille bygda Trofors i Nordland. Han spilte blant annet for klubbene Mosjøen og Steinkjer før han hadde et opphold i Rosenborg 198789. Han var med på å vinne serien og cupen i 1988.

Han spilte for flere klubber i lavere divisjoner i årene som fulgte, blant annet Umeå (Sverige), Stjørdals-Blink, Varden, Byåsen og Fram. I 1995 spilte han hele sesongen for Strindheim, da laget hadde en gjestevisitt i toppserien.

Fra slutten av 90-årene begynte Hansen som trener, først i Rosenborg, deretter i den svenske toppklubben GIF Sundsvall høsten 2001, hvor han hadde stor suksess den første sesongen. Han sa opp etter 2003-sesongen, og kom tilbake til Rosenborg. Han var assistent for Ola By Rise i 2004-sesongen, der Rosenborg med et nødskrik tok seriegullet i siste serierunde. Hansen ble forfremmet til hovedtrener i klubben foran 2005-sesongen. Han trakk seg 7. august 2005 og ble erstattet av Per-Mathias Høgmo.

I desember 2005 ble Hansen ansatt som ny hovedtrener for Aalesund der han førte klubben opp til Tippeligaen på første forsøk sammen med assistenttrener Sturla Voll. Fra 2007 til 2008 var han igjen hovedtrener for GIF Sundsvall.

Høsten 2008, ble han ansatt som hovedtrener i Ranheim. Han oppnådde målsetningen om å rykke opp på første forsøk. Ranheim har derfor spilt Adeccoliga-fotball siden 2010-sesongen.

Allerede da, i 2010, yppet de seg i toppen, lå lenge på direkte opprykk men endte på 3. plass og spilte kvalifiseringskamp mot Hønefoss BK, som de tapte 2-1 etter ekstraomganger på AKA Arena

Den 14. desember 2012 ble han ansatt som hovedtrener i Rosenborg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Per Joar Hansen – bilder, video eller lyd
Wikiquote Wikiquote: Per Joar Hansen – sitater
Forgjenger:
 Ivar Morten Normark 
Hovedtrener for Aalesunds FK
Etterfølger:
 Sören Åkeby