Ove Rogne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ove Rogne (Født 7. oktober 1974 i Narvik) er en norsk gründer og designer. Han var grunnleggeren av Northern, et merke innen belysning, møbler og interiørtilbehør.

Utdanning og akademisk bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Ove Rogne begynte sin utdannelse ved Handelshøyskolen BI, der han tok en mastergrad i økonomi (Siviløkonom) mellom 1993 og 1998. Under studiene på BI hadde han et uvekslingsår ved Universität St.Gallen (HSG) i 1997. I 1996 studerte han også European Law Studies ved Universitetet i Oslo. Rogne forfulgte også studier innen shippingledelse ved Shippingakademiet i 1999 og 2000 og EU-relasjoner og europeisk politikk ved Høgskolen i Innlandet i 2002.

Arbeidserfaring og lederskap[rediger | rediger kilde]

Ove Rogne grunnla Northern, tidligere kjent som Northern Lighting, i 2005 og har siden vært selskapets administrerende direktør.

Rogne har også hatt roller som nestleder og styremedlem i Norsk Industri (NHO) siden 2012 og har bidratt til å forme retningen for norsk designindustri. Han har også vært involvert som styreleder og investor i flere selskaper, og sitter i styret til blant annet Norway Designs AS og M51 Marketing.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «LinkedIn - Ove Rogne». Besøkt 15. august 2023.