Norges Olympiske Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Håkons hall er en flerbruks idrettshall som ble reist på Lillehammer i anledning de olympiske vinterlekene som ble holdt der i 1994. Bygningen rommer ishockeyarena og OL-museet.

Norges Olympiske Museum i Håkons HallLillehammer er det eneste museet i sitt slag i Nord-Europa som forteller historien om alle olympiske leker fra 776 f. Kr. og frem til i dag. Museet er Norges største og viktigste museum for idrett og forvalter en nasjonal kulturskatt som har vært viktig for nordmenn i over 100 år. Samlingen teller over 7000 gjenstander.

Museet er delt inn i Historisk avdeling, Lillehammer '94 og Olympiarommet. I Olympiarommet er utstilt Norsk Idretts Æresgalleri. Norges Olympiske Museum rommer også utstillingen «Telekommunikasjon fra Oslo 1952 til Lillehammer 1994». Museet arrangerer også temporære utstillinger og arrangementer gjennom året. Ca 2/3 av de besøkende er utlendinger.

Norges Olympiske Museum er sammen med Maihaugen, Postmuseet, Bjerkebæk, Sigrid Undsets hjem, og Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem i Gausdal, en del av Lillehammer museum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]