Mysterious Skin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mysterious Skin
Nasjonalitet USA
Språk engelsk
Sjanger Drama
Regissør Gregg Araki
Manus Gregg Araki, etter en roman av Scott Heim
Produsent Gregg Araki

Jeffrey Levy-Hinte

Mary Jane Skalski
Medvirkende Joseph Gordon-Levitt

Brady Corbet

Michelle Trachtenberg

Elisabeth Shue
Musikk Harold Budd Robin Guthrie
Sjeffotograf Steve Gainer
Klipp Gregg Araki
Utgitt 2005
Lengde 99 min
Aldersgrense 15 år

Mysterios Skin er en amerikansk film fra 2005, regissert av Gregg Araki. Den er basert på en roman av Scott Heim fra 1996. I 2004 fikk den hovedprisen Juryens pris ved Bergen Internasjonale filmfestival.

Handling[rediger | rediger kilde]

En sommer utsettes to 8 år gamle gutter for overgrep av den pedofile baseball-treneren deres.

Ti år senere: De to guttene har ikke sett hverandre siden overgrepene. Brian (Brady Corbet) kan ikke huske noe av det som skjedde, men likevel bærer han dype sår av hendelsene. Han er aseksuell, blør lett neseblod og tror han har kontakt med ikke-jordiske romfartøy. Niel (Joseph Gordon-Levitt) husker alt i detalj og lever nå som homofil prostituert.

Brian forsøker å få kontakt med Niel, slik at han kan få klarhet i det som skjedde.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Regissøren Gregg Araki klippet filmen selv på sin egen Macintosh-maskin. Redigeringsprogrammet han brukte var Final Cut Pro 4.
  • Halloween-huset som ble brukt i filmen er det samme som ble brukt til Vernita Greens (Vivica A. Fox) hus i Kill Bill: Vol. 1 (2003).
  • For å beskytte de unge barneskuespillerne når de spilte i scenene med overgrep, ble disse scenene skutt separat fra hverandre – en versjon med bare barna, og en med bare baseball-treneren. Scenene ble senere klippet sammen slik at det såg ut som om barna ble mishandlet. Barna fikk ikke samme manuskript som resten av skuespillerne.