Liste over nasjonalparker i Chile

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over nasjonalparker i Chile omfatter alle 36 nasjonalparkene i Chile. De blir administrert av Corporación Nacional Forestal (CONAF). Nasjonalparkene dekker totalt et areal på 91 403 km².

Liste over nasjonalparker[rediger | rediger kilde]

Nasjonalpark Foto Naturregion Areal (km²) Opprettet
Alberto de Agostini Ainsworth bay and Marinelli Glacier.jpg Zona Austral 14 600 2000
Alerce Andino Alerce Andino National Park.jpg Zona Sur (Chile) 393 1982
Alerce Costero 139 2012
Archipiélago de Juan Fernández Tres Torres - Isla Alejandro Selkirk por Pato Novoa.jpg Ingen 96 1935
Bernardo O'Higgins Amalia Glacier Chile 2007-12-28.JPG Zona Austral 35 259 1969
Bosque de Fray Jorge Nimbosilva de Fray Jorge.jpg Norte Chico 100 1941
Cabo de Hornos Antarctica(js) 2.jpg Zona Austral 631 1945
Chiloé Abtao-Parque Nacional Chiloé.jpg Zona Austral 431 1983
Conguillío Araucaria araucana - Parque Nacional Conguillío por lautaroj - 001.jpg Zona Sur (Chile) 608 1950
Corcovado Corcovado volcano aerial.jpg Zona Austral 2 096 2005
Hornopirén Hornopirén and hualiaque or apagado volcanoes chile x region.jpg Zona Austral 482 1988
Huerquehue ROSWO Huerquehue2.jpg Zona Sur (Chile) 125 1967
Isla Guamblin Zona Austral 106 1967
Isla Magdalena Puerto Gaviota por Ralf Peek.jpg Zona Austral 1 576 1983
La Campana Palmas de Ocoa - Chile.jpg Zona Central 80 1967
Laguna del Laja Plaja.jpg Zona Central 119 1958
Laguna San Rafael Laguna San Rafael.jpg Zona Austral 17 420 1959
Las Palmas de Cocalán Zona Central 37.02 1971
Lauca Parinacota volcano.jpg Norte Grande 1 379 1970
Llanos de Challe LLanosdechalleporfelipecancino.jpg Norte Chico 457 1994
Llullaillaco Llullaillaco.jpg Norte Grande 2 687 1995
Morro Moreno 73 2010
Nahuelbuta P.N.Nahuelbuta2.jpg Zona Sur (Chile) 68 1939
Nevado Tres Cruces Laguna Santa Rosa.jpg Norte Grande 17 420 1959
Pali Aike Zona Austral 50 1970
Pan de Azúcar Pan de Azucar National Park.jpg Norte Grande 438 1985
Puyehue Waterfall puyehue.jpg Zona Sur (Chile) 1 068 1941
Queulat Glaciar Colgante Queulat.JPG Zona Austral 1 541 1983
Radal Siete Tazas Colmillo del Diablo en Radal Siete Tazas.jpg Zona Central 5 148 2008
Rapa Nui Ranoraraku2.jpg Ingen 71.3 1935
Salar del Huasco 1 600 2010
Tolhuaca Tolhuaca Volcano.jpg Zona Sur (Chile) 65 1935
Torres del Paine A view towards Torres Del Paine.jpg Zona Austral 2 400 1959
Vicente Pérez Rosales Volcano Osorno and Petrohué waterfalls.JPG Zona Sur (Chile) 2 530 1926
Villarrica Zona Sur (Chile) 630 1940
Volcán Isluga Isluga National Park Panorama.jpg Norte Grande 1 747 1967