Liste over motorveier i Sveits

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Motorveier i Sveits

Dette er en liste over motorveier i Sveits. Kjøretøyer under 3,5 tonn må betale et årsgebyr for å bruke nasjonale motorveier i Sveits. Betalingsbeviset er utformet som et klebemerke som festes bak frontruta, det er gyldig 14 måneder.


Betegnelse Strekning Lengde Kart
A1Swiss.svg A13Swiss.svg St. Margrethen – Meggenhus – St. GallenAttikonWinterthur Nord – Zürich Ost – Zürich Nord – Limmattalerkreuz – Birrfeld – LuterbachSchönbühlBernYverdon Süd – Essert-PittetVillars-Sainte-CroixLausanneEcublensLe VengeronGenève AéroportPerlyBardonnex (- A41 Frankrike) 410 km A1 Swiss Highway-de.svg
A2Swiss.svg (Tyskland Bundesautobahn 5 number.svg -) KleinhüningenBasel Nord – Basel St. Jakob/Hagnau – AugstRotsee/Emmen Süd – LuzernHergiswil NWStansSeelisbergtunnelAltdorf URGöschenen

AiroloBellinzona Nord – LuganoChiasso (- Autostrada A9 Italia.svg Italia)

295 km A2 Swiss Highway-de.svg
A3Swiss.svg (Frankrike A35 -) Basel Kannenfeld – Basel Nord – Basel St. Jakob/Hagnau – AugstBrugg – Birrfeld – Limmattalerkreuz – BirmensdorfZürich West – UetlibergtunnelZürich Süd – Pfäffikon SZReichenburgSargans – Sarganserland 180 km A3 Swiss Highway-de.svg
A4Swiss.svg Winterthur Nord – Zürich Ost – Zürich Nord – Limmattalerkreuz – BirmensdorfZürich West – Knonau – Blegi – Cham – Rütihof/HolzhäusernBrunnen Nord 165 km A4 Swiss Highway-de.svg
A5Swiss.svg LuterbachSolothurnBiel/Bienne Ost/Bözingenfeld

Le LanderonNeuchâtel Vauseyon – Areuse – Bevaix – Vaumarcus


GrandsonYverdon Süd

100 km A5 Swiss Highway-de.svg
A6Swiss.svg LyssBernThun - kryss Lattigen A8Swiss.svg - Wimmis 71 km A6 Swiss Highway-de.svg
A7Swiss.svg (Tyskland Bundesstraße 33 number.svg -) Kreuzlingen – Grüneck – FrauenfeldAttikonWinterthur Ost 35 km A7 Swiss Highway-de.svg
A8Swiss.svg SpiezA6Swiss.svg A8 Swiss Highway-de.svg
A9Swiss.svg Orbe VDEssert-PittetVillars-Sainte-CroixLa Veyre/Vevey – Martigny – SionSiders Ost

EyholzBrig

230 km A9 Swiss Highway-de.svg
A12Swiss.svg Bern Weyermannshaus – FribourgBulle FRLa Veyre/Vevey 80 km A12 Swiss Highway-de.svg
A13Swiss.svg A1Swiss.svg St. Margrethen – Sarganserland – ChurReichenau

RothenbrunnenThusis Süd


LostalloRoveredo

199 km A13 Swiss Highway-de.svg
A14Swiss.svg Rotsee/Emmen Süd – Rütihof/Holzhäusern 20 km A14 Swiss Highway-de.svg
A16Swiss.svg (Frankrike N1019 -) Boncourt - Bure

Porrentruy - Delémont


Choindez - Moutier - Court


Reconvilier - TavannesBiel/Bienne Ost/Bözingenfeld

84 km A16 Swiss Highway-de.svg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Highways in Switzerland – bilder, video eller lyd