Liste over broer i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er liste over broer i Danmark som knytter øyer sammen, eller forbinder landet med andre nasjoner.

Liste over de lengste broene i Danmark[rediger | rediger kilde]

Rangering     Navn Lengde (m) Spenn (m) Fullført Sted
1. Øresund Bridge from Rundetårn.jpg Øresundsbroen[1] 7 845
(2 300 i Danmark)
490 2000 Øresund

(KøbenhavnMalmö)

2. Storebæltsbroen from Sjælland.jpg Storebæltbroen (Østbroen)[2] 6 790 1 624 1998 Storebælt

(SjællandSprogø)

3. Storebæltsbroen2.jpg Storebæltbroen (Vestbroen)[3] 6 611 110 1998 Storebælt

(SprogøFyn)

4. Storstrøm Bridge - below.jpg Storstrømsbroen[4] 3 199 136 1985 Storstrømmen

(FalsterMasnedø)

5. Farø Bridges - south bridge.jpg Farøbro (sør)[5] 1 726 290 1984 FarøFalster
6. Sallingsundbroen.jpg Sallingsundbroen[6] 1 717 93 1978 Sallingsund

(MorsJylland)

7. Vejle Fjord Bridge - Denmark.jpg Vejlefjordbroen[7] 1 712 110 1980 Vejle Fjord
8. Little Belt Bridge2.jpg Lillebæltsbroen[8] 1 700 600 1970 Lillebælt

(JyllandFyn)

9. Farøbro (nord)[9] 1 526  ? 1984 FarøSjælland
10. Svendborgsund Bridge-view towards Taasinge island.jpg Svenborgsundbroen[10] 1 220 90 1966 Svendborgsund

(FynTåsinge)

11. Lille Bælt Bridge Sunset.jpg Lillebæltbroen[11] 1 178 220 1935 Lillebælt

(JyllandFyn)

12. Rudkøbing - Langelandsbroen.JPG Langelandsbroen[12] 774 91 1962 LangelandSiø
13. Queen Alexandrine Bridge - Denmark.jpg Dronning Alexandrinebroen[13] 745 127 1943 SjællandMøn
14. Sonderburg.Als Sund. 1.jpg Alssundsbroen[14] 660 150 1981 Sønderborg
(AlsJylland)
15. Aalborg Limfjordsbroen 2.jpg Limfjordsbroen[15] 640,4 1933 Limfjorden

(Halvøyen JyllandVendsyssel-Thy)

16. Masnedsundbroen[16] 601 25 1937 Masnedsund

(FalsterSjælland)

17. Siøsundbroen[17] 558 - 1959 Siøsund
TåsingeSiø)
18. Oddesund.jpg Oddesundbroen 472  ? 1938 Limfjorden
19. Vilsund Bridge, Denmark.jpg Vilsundbroen[18] 382 30 1939 Vilsund

(Jylland)

20. Frederick bridge from bank.jpg Frederick IX broen[19] 295 25 1963 Guldborgsund

(LollandFalster)

21. Port of Copenhagen - sunset.jpg Langebro 250  ? 1954 Københavns havn
22. Egernsundbroen.jpg Egernsundbroen 238 37 1968 Egernsund
23. Aggersundbroen1.jpg Aggersundbroen[20] 210 90 1942 Limfjorden
24. Guldborgsund bridge from bank.jpg Guldborgsundbroen[21] 180 7 1934 Guldborgsund

(LollandFalster)

25. Munkholmbroen.jpg Munkholmbroen[22] 114 12,2 1952 Isefjorden

(Sjælland)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Øresundsbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  2. ^ Storebæltbroen (øst). Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  3. ^ Storebæltbroen (vest). Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  4. ^ Storstrømsbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  5. ^ Farøbro. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  6. ^ Sallingsundbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  7. ^ Vejlefjordbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  8. ^ Lillebæltsbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  9. ^ Farøbro. Structurae. Besøkt 17 January 2009.
  10. ^ Svendborgsundbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  11. ^ Lillebæltbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  12. ^ Portræt af Langelandsbroen. highways.dk. Besøkt 13. juni 2010.
  13. ^ Dronning Alexandrine Bridge. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  14. ^ Alssundsbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  15. ^ Limfjordsbroen. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  16. ^ Masnedsundbroen og Storstrømbroen. Trafikken. Besøkt 17. januar 2009.
  17. ^ Portræt af Langelandsbroen. highways.dk. Besøkt 13. juni 2010.
  18. ^ Vilsundbroen. Trafikken. Besøkt 17. januar 2009.
  19. ^ Frederick IX broen. Trafikken. Besøkt 17. januar 2009.
  20. ^ Aggersundbroen. Gyldendal. Besøkt 13. juni 2010.
  21. ^ Guldborgsundbro. Structurae. Besøkt 17. januar 2009.
  22. ^ Munkholmbroen. Highways.dk. Besøkt 1. juli 2011.