Liste over broer i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er liste over broer i Danmark som knytter øyer sammen, eller forbinder landet med andre nasjoner.

Liste over de lengste broene i Danmark[rediger | rediger kilde]

Rangering     Navn Lengde (m) Spenn (m) Fullført Sted
1. Øresund Bridge from Rundetårn.jpg Øresundsbroen[1] 7 845
(2 300 i Danmark)
490 2000 Øresund

(KøbenhavnMalmö)

2. Storebæltsbroen from Sjælland.jpg Storebæltbroen (Østbroen)[2] 6 790 1 624 1998 Storebælt

(SjællandSprogø)

3. Storebæltsbroen2.jpg Storebæltbroen (Vestbroen)[3] 6 611 110 1998 Storebælt

(SprogøFyn)

4. Storstrøm Bridge - below.jpg Storstrømsbroen[4] 3 199 136 1985 Storstrømmen

(FalsterMasnedø)

5. Farø Bridges - south bridge.jpg Farøbro (sør)[5] 1 726 290 1984 FarøFalster
6. Sallingsundbroen.jpg Sallingsundbroen[6] 1 717 93 1978 Sallingsund

(MorsJylland)

7. Vejle Fjord Bridge - Denmark.jpg Vejlefjordbroen[7] 1 712 110 1980 Vejle Fjord
8. Little Belt Bridge2.jpg Lillebæltsbroen[8] 1 700 600 1970 Lillebælt

(JyllandFyn)

9. Farøbro (nord)[9] 1 526  ? 1984 FarøSjælland
10. Svendborgsund Bridge-view towards Taasinge island.jpg Svenborgsundbroen[10] 1 220 90 1966 Svendborgsund

(FynTåsinge)

11. Lille Bælt Bridge Sunset.jpg Lillebæltbroen[11] 1 178 220 1935 Lillebælt

(JyllandFyn)

12. Rudkøbing - Langelandsbroen.JPG Langelandsbroen[12] 774 91 1962 LangelandSiø
13. Queen Alexandrine Bridge - Denmark.jpg Dronning Alexandrinebroen[13] 745 127 1943 SjællandMøn
14. Sonderburg.Als Sund. 1.jpg Alssundsbroen[14] 660 150 1981 Sønderborg
(AlsJylland)
15. Aalborg Limfjordsbroen 2.jpg Limfjordsbroen[15] 640,4 1933 Limfjorden

(Halvøyen JyllandVendsyssel-Thy)

16. Masnedsundbroen[16] 601 25 1937 Masnedsund

(FalsterSjælland)

17. Siøsundbroen[17] 558 - 1959 Siøsund
TåsingeSiø)
18. Oddesund.jpg Oddesundbroen 472  ? 1938 Limfjorden
19. Vilsund Bridge, Denmark.jpg Vilsundbroen[18] 382 30 1939 Vilsund

(Jylland)

20. Frederick bridge from bank.jpg Frederick IX broen[19] 295 25 1963 Guldborgsund

(LollandFalster)

21. Port of Copenhagen - sunset.jpg Langebro 250  ? 1954 Københavns havn
22. Egernsundbroen.jpg Egernsundbroen 238 37 1968 Egernsund
23. Aggersundbroen1.jpg Aggersundbroen[20] 210 90 1942 Limfjorden
24. Guldborgsund bridge from bank.jpg Guldborgsundbroen[21] 180 7 1934 Guldborgsund

(LollandFalster)

25. Munkholmbroen.jpg Munkholmbroen[22] 114 12,2 1952 Isefjorden

(Sjælland)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Øresundsbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  2. ^ «Storebæltbroen (øst)». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  3. ^ «Storebæltbroen (vest)». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  4. ^ «Storstrømsbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  5. ^ «Farøbro». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  6. ^ «Sallingsundbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  7. ^ «Vejlefjordbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  8. ^ «Lillebæltsbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  9. ^ «Farøbro». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  10. ^ «Svendborgsundbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  11. ^ «Lillebæltbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  12. ^ «Portræt af Langelandsbroen». highways.dk. Besøkt 13. juni 2010. 
  13. ^ «Dronning Alexandrine Bridge». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  14. ^ «Alssundsbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  15. ^ «Limfjordsbroen». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  16. ^ «Masnedsundbroen og Storstrømbroen». Trafikken. Besøkt 17. januar 2009. 
  17. ^ «Portræt af Langelandsbroen». highways.dk. Besøkt 13. juni 2010. 
  18. ^ «Vilsundbroen». Trafikken. Besøkt 17. januar 2009. 
  19. ^ «Frederick IX broen». Trafikken. Besøkt 17. januar 2009. 
  20. ^ «Aggersundbroen». Gyldendal. Besøkt 13. juni 2010. 
  21. ^ «Guldborgsundbro». Structurae. Besøkt 17. januar 2009. 
  22. ^ «Munkholmbroen». Highways.dk. Besøkt 1. juli 2011.